- hirdetés -

Megkülönböztetett figyelemmel és gyorsasággal kezeli az állami szervek részére érkező védőfelszerelések, orvosi eszközök vámeljárásait a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A szervezet célja, hogy az eszközök (kizárólag a kifogástalan minőségűek) minél hamarabb eljussanak rendeltetési helyükre.

Egy speciális, gyorsan elvégezhető eljárást dolgozott ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a védekezéshez használható termékek vámkezelése során, hogy a felszerelések és eszközök minél előbb a kórházakhoz, egészségügyi intézményekhez, a védekezés frontvonalába kerüljenek.

A szervezet közleménye szerint a termékek jelentős része a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér légi forgalmával érkezik az országba. A többségében vámmentes eljárásokat a NAV Repülőtéri Igazgatósága végzi. A vámkezelt szállítmányok ezt követően a Budapesti Intermodális Logisztikai Központ Raktárépületébe kerülnek, ahol az Állami Egészségügyi Ellátó Központ szakemberei döntenek további szállításukról.

Gyorsan elvégezhető eljárást dolgoztak ki a védekezéshez szükséges eszközök érkezése során (Fotó: Nemzeti Adó- és Vámhivatal Facebook-oldala)

Fontos, hogy az egészségre veszélyes termékek még véletlenül se kerülhessenek az egészségügyi ellátó rendszerbe. Erről a NAV a piacfelügyeleti hatóságok segítségével gondoskodik.

Az eddigi eredmények alapján nem volt a szabványtól eltérő vagy silány minőségű eszköz az érkezett termékek között. A piacfelügyeleti hatóságok minősítése szerint a termékek minden esetben megfeleltek a jogszabályoknak. Valamennyi, speciálisan rövid idő alatt vámkezelt szállítmány már elhagyhatta a központi elosztóraktárt az állami koordinációnak megfelelően.

Kiemelt kép forrása: Nemzeti Adó- és Vámhivatal Facebook-oldala

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.