- hirdetés -

Az orosházi női kézilabdázók nem örülnek, hogy idő előtt véget ért a bajnokság. Antal Jenifer csapatkapitány szerint nehezen telnek a mindennapok kézilabda nélkül.

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) múlt héten hozta nyilvánosságra döntését, miszerint véget vet minden hazai bajnokságnak és kupasorozatnak. Nem hirdetnek bajnokot egyik osztályban sem, és kiesők sincsenek. Mintha meg sem történt volna a 2019/20-as idény, a 2018/19-es szezonban elért eredményeket veszik alapul.

A másodosztályú OXXO Energy Orosházi NKC is egyre jobb formát mutatott a tavaszi küzdelmek során. A csapatkapitány Antal Jenifer szerint a legrosszabbkor szólt közbe az élet.

– A lányok nevében is mondhatom, csalódottak vagyunk, hogy ilyen módon ért véget a bajnokság. Rengeteg küzdöttünk, hajtottunk, tavasszal igazán összekovácsolódott a csapat. Hiszem, hogy ebből egy szép eredményt született volna a bajnokság végére. A körülmények miatt nem tehetünk mást, már a következő szezonra kell koncentrálnunk – értékelte az elmúlt szezont a csapatkapitány.

Antal Jenifer (kékben) csalódott a csonka szezon miatt (Fotó: Rosta Tibor)

Antal Jenifer elmondta, hogy csapattársai és az általa edzett U10-es csapat fiataljai is nagyon nehezen élik meg a kézilabda nélküli életet. Hiányzik számukra a meccsek hangulata, a közös edzések. Bíznak benne, a következő szezon időben elkezdődik és ott újra találkozhatnak szurkolóikkal.

– Természetesen a legfontosabb most az egészség megőrzése, vigyáznunk kell magunkra, egymásra, hogy pár hónap múlva minden visszatérjen a normál kerékvágásba. Ez mindenkinek közös feladata és érdeke ebben a helyzetben – tette hozzá határozottan.

Fotó: Palcsek István

Az OXXO Energy Orosházi NKC a bajnokság hetedik helyén állt a bajnokság végének kihirdetése előtt. Az NB I/B-ben 16 mérkőzésen hét győzelem és két döntetlen mellett hét vereséget szenvedtek el.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.