- hirdetés -

Új szolgáltatást indít el a Justh Zsigmond Városi Könyvtár. Az intézmény április 14-én indítja útjára a Könyvet házhoz nevet viselő kezdeményezését, hogy a rendkívüli helyzet alatt is olvasóik rendelkezésére állhassanak. Az érdeklődők e-mailben vagy telefonon keresztül jelezhetik, milyen könyvre lenne szükségük, amit rövid időn belül kézhez is kapnának.

A könyvtár a szolgáltatás kialakítása alatt természetesen figyelembe vette a Nemzeti Népegészségügyi Központ Járványügyi és Infekciókontroll Főosztályának állásfoglalását, de tanulmányozták más könyvtárak gyakorlatait is. Az olvasók számára az intézmény honlapján keresztül elérhető katalógus nyújthat nagy segítséget a könyvek kiválasztásában.

Ahhoz, hogy valaki könyvet vagy más könyvtári dokumentumot igényelhessen, több feltételnek kell teljesülnie. Kiszállításra csak és kizárólag Orosházán van lehetőség, kölcsönzésre csak könyvtártagok részére van lehetőség. Egy olvasónál maximum tíz dokumentum lehet kint egyszerre, ebbe beletartoznak a könyvek, hangoskönyvek, CD-k vagy DVD-k.

Házhoz viszik a könyveket az olvasóknak (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Fontos tudnivaló emellett, hogy a kint lévő könyveket a kiszállításkor veszik vissza. A visszahozott könyveket ózongenerátor segítségével fertőtlenítik a Polgármesteri Hivatalban, mely után várhatóan két nappal lesznek ismét kölcsönözhetők.

A könyvek kiszállítása kizárólag egészséges emberek részére történik. Otthonukban gyógyuló vagy hatósági házi karanténban lévő személyek számára nem kivitelezhető. Az olvasók igényeiket e-mailben (konyvtar@justhvk.hu), vagy telefonon keresztül ((68) 413-696, 412-384) jelezhetik munkanapokon (délelőtt 8-12, valamint délután 13-16 óra között).

A szabályok természetesen változhatnak a későbbiekben, a Justh Zsigmond Városi Könyvtár április 14-től várja az olvasók jelentkezését.

– Azért is tartom jó ötletnek, mert ezzel egy kis minőségi kultúrát tudunk csempészni az emberek jelenleg kissé egyhangú mindennapjaiba. Már nagyon sokan jeleztek, így bízom benne, hogy nagy lesz a kihasználtsága – tette hozzá Buzai Csaba, a könyvtár igazgatója.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.