- hirdetés -

Mint az ismeretes, a kialakult járványhelyzetben az orosházi művelődési központ és az itt található intézmények is bezártak, a csoportok szüneteltetik foglalkozásaikat. A PMK-s csapat alkalmazkodik az új helyzethez, ráadásul új feladatokat is kapott áprilistól. Lajti Tímea igazgatót kérdeztük a részletekről.

Amint az várható volt, az orosházi művelődési központnál is jelentősen át kellett szervezni a mindennapos tevékenységeket a járványhelyzet miatt bevezetett korlátozó intézkedések hatására. A kollégák jó része otthonról dolgozik, de folyamatos a kapcsolattartás, míg többen önkéntes munkát vállaltak a rászorulók megsegítése érdekében.

Lajti Tímea (Fotó: Rosta Tibor)

– A kultúra átadása, a közösségek fenntartása és segítése ebben az új helyzetben is kiemelt feladatunk minden nap. Az elmúlt hónapban az elmaradt programok átstrukturálásával foglalkoztunk, és ma már örömmel mondhatom, majdnem minden előadásra tudtunk új szerződést kötni, elsősorban az őszi időszakra. A művészeti csoportjaink is aktívak: a foltvarrók például szájmaszkokat varrtak, a néptáncosok a legényes táncolásában vesznek részt, ami országos kezdeményezés. Áprilisban nagyon fontosnak tartjuk – ha már nem lehet a szokásos módon megrendezni – a városalapítási ünnepséget új formában megvalósítani, de erről most többet nem árulok el, legyen meglepetés – összegez Lajti Tímea.

Mint arról már az OrosCafén is beszámoltunk, a kollégák közül többen az ételkihordásban veszik ki részüket a Diákélelmezésnél, vagy időseknek segítenek bevásárolni, illetve az intézmény karbantartási munkáit is ütemezik a következő hetekre.

A ház ugyan zárva, de a munka folyik (Fotó: OrosCafé)

Új üzemeltetőként az Alföld Gyöngye Hotelnél

Mint ahogyan arról már mi is beszámoltunk, az orosházi képviselő-testület döntése értelmében április elsejétől a PMK üzemeltetésében működik tovább az Alföld Gyöngye Hotel és a hozzá kapcsolódó épületek.

– Nem vagyunk túl szerencsés helyzetben, hisz a szálloda is egy olyan létesítmény, mely a jelen helyzetben nem tudja a feladatát ellátni. Számunkra az itteni kollégák is ugyanolyan fontosak, ők is végzik a munkájukat. Dolgoznak a foglalások kezelésén, átütemezésén, zajlik a tavaszi nagytakarítás, a ház szépítése, és a konyha üzemel, folyamatos az ételkihordás, a változatos menüsorok összeállítása. Aktívak vagyunk itt is és reméljük, hogy mihamarabb visszatérhet az élet a rendes kerékvágásba, mi készülünk rá – hangsúlyozza a PMK ügyvezetője.

Folyamatosan keresik az új lehetőségeket, és remélik, hogy mielőbb megtarthatják a közkedvelt előadásokat, a városi rendezvényeket, és fogadhatják a szállóvendégeket. Addig is igyekeznek minél jobban vigyázni magukra és egymásra, hiszen jelenleg az egészség a legfontosabb.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.