- hirdetés -

Orbán Viktor miniszterelnök reggeli, a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában adott interjújában beszélt a várhatóan jövőhéten meghozandó újabb döntésekről, valamint arról, hogy kedden jelentik be Magyarország történetének legnagyobb gazdasági akció csomagját.

Szerdán döntés születik a kijárási korlátozás jövőjéről. Orbán Viktor elmondta, orvosi, járványügyi és rendőri elemzések alapján kell meghozniuk döntést. Kiemelte, a húsvét alkalmat ad a vakcina megszületéséig tartó időszakra történő berendezkedésre, és arra is, hogy szembenézzünk a félelmeinkkel.

– A papoknak és az állami vezetőknek, a rendőröknek, a katonáknak és az orvosoknak le kell győzniük a félelmet – mondta Orbán Viktor.

A kormányfő bejelentette, hogy az egészségügyi dolgozók részére egy járványügyi alapot állít fel a kormány, ennek értelmében minden érintett 500 ezer forintnyi pluszjuttatást kap az év végéig.

A mostani gazdasági válsággal kapcsolatban elmondta, nem akarják feladni céljaikat. Nem meghátrálni és védekezni akarnak, hanem támadni. Kiemelte, nem szabad visszakanyarodni a segélyalapú gazdasághoz.

– Kedden mutatjuk be az ország történetének legnagyobb gazdaságélénkítési tervét, aminek az elő két fejezete a munkahelyek megőrzéséről és új munkahelyek teremtéséről szól majd – mondta Orbán Viktor hozzátéve, annyi munkahelyet kell teremteni, amennyi a járvány miatt megszűnt.

Hallgassa vissza a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! ma reggeli interjúját Orbán Viktorral:

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.