- hirdetés -

A Diákélelmezés a veszélyhelyzetben is folytatja munkáját és kiszolgálja az ügyfeleit. A 65 év felettieknek ingyen szállítják ki az ételt, amit négy önkéntes segítségével valósítanak meg.

A koronavírus-járvány átírta a mindennapokat. Intézmények, éttermek, szórakozóhelyek zártak be, míg az iskolában digitális távoktatás segítségével folytatódik a munka.

Az orosházi Diákélelmezés azok közé tartozik, akik a veszélyhelyzetben is folyamatosan, a kialakult körülményekhez alkalmazkodva végzik a munkájukat. Arról már korábban beszámoltunk, hogy a 65 év feletti ügyfeleiknek ingyenesen szállítják ki az ételt, ezzel is védve dolgozóik és a lakosság egészségét. A szolgáltatáshoz csupán egy regisztráció szükséges.

Fotó: Palcsek István

– Egyre nagyobb érdeklődés a házhoz szállítás iránt, mióta elindítottuk megháromszorozódott a jelentkezők száma. A jövőben várhatóan ez tovább emelkedik majd – fogalmazott Vincze Tibor intézményvezető.

A kiszállítás négy önkéntes segítségével valósulhat meg. Mindannyian a Petőfi Művelődési Központ alkalmazottjai, de amíg a művelődési ház zárva tart szabadidejük rengeteg van, amit így hasznosan a közjót szolgálva töltenek el.

Fotó: Palcsek István

– Segítenünk kell az időseket, hiszen többen nagyon szorult helyzetbe kerültek. Sokuknak nincs segítségük, ezért úgy gondoljuk ha már lehetőségünk van, akkor így támogatjuk őket. Nem ülhetünk otthon a babérjainkon – tette hozzá Verasztó Attila, aki először vállalkozott jótékony célú önkéntességre.

Vincze Tibor elmondta eleinte ugyan tartott attól, hogy önkéntesek segítségével jutassák el az ügyfelekhez az ételt, de hamar felvették a ritmust. Pár óra alatt még melegében szállítják ki az ételt.

Egy rövidebb távon mi is elkísértük az önkénteseket és azt tapasztaltuk, hogy hálásan, mosolyogva fogadták az ügyfelek az ebédet. Ki az ablakból, ki a kerítésen átnyúlva vette át tőlük az ételt, de nem megy mindig ilyen egyszerűen, amiről az alábbi videóban mesélnek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.