- hirdetés -

Felfüggeszti vagy átütemezi a március 17. utáni időszakra meghirdetett társasházi sormunkáit a katasztrófavédelem kéményseprőipari szerve. Az ügyfelek és szakemberek egészségének megőrzése érdekében hozott rendelkezés eredményeként a kötelező ellenőrzéseket a teljes ellátási területen (Békés megyében is) később végzik el.

A változás részben érinti az egylakásos ingatlanok kéménytulajdonosainak kérésére, egyeztetett időpontokban elvégzett és ellenőrzéseket és megrendeléseket is. Ezt a katasztrófavédelem kéményseprőipari szerve szintén megpróbálja átütemezni, kivéve ha az ellenőrzési időpont megváltoztatására már nincs lehetőség, illetve ha az ellenőrzés elvégzését halaszthatatlan fontosságú probléma indokolja.

A műszaki vizsgálatokat vagy az üzemzavar elhárítást érintő megrendelések teljesítésében nem történik változás, ahogy a kéményseprőipari nyilatkozatokhoz kötődő feladatok ellátásában sem. A kéményseprők ezeket a munkákat továbbra is elvégzik.

Az ügyfélszolgálat működése zavartalan, az ügyfeleket azonban arra kérik, hogy a személyes megjelenés előtt feltétlenül egyeztessenek időpontot, amit a Békés megyei ellátási csoport mobilszámát (+36 70 330 4703) hívva tehetnek meg. Ügyintézéshez a 181891-es telefonos, a https://kemenysepres.katasztrofavedelem.hu/ weboldalon regisztráció nélkül működő online, vagy más írásbeli csatornákat (kemenysepro.ugyfelszolgalat@katved.gov.hu) .

A katasztrófavédelem közleménye szerint a koronavírus járvány terjedése miatt az általános udvariasság szabályai is megváltoznak. A szakemberek minden esetben kerülik a kézfogást, valamint különböző védőeszközökkel – szájmaszk, védőszemüveg, kesztyű viselésével – védekeznek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.