- hirdetés -

A megnövekedett beérkezett hívások miatt új telefonszámot is tárcsázhatnak Orosháza szépkorú lakosai, ha az Egységes Szociális Központ segítségét kívánják igénybe venni.

A koronavírus az idősekre jelenti a legnagyobb veszélyt, Magyarország Kormánya is arra kéri a szépkorú lakosságot, hogy maradjanak otthon és kerüljék a társaságot, ezzel védjék magukat. Dávid Zoltán polgármester is szívügyének tekinti a város szépkorúinak védelmét, egészségük megóvását, több Facebook bejegyzésben kérte az orosháziakat, hogy vigyázzanak a környezetükben élő idősekre.

Az Egységes Szociális Központ a veszélyhelyzet elrendelését követően nyújtott segítőkezet azoknak a rászoruló időseknek, akik közvetlen környezetük által nem tudják megoldani a mindennapi teendőket, bevásárlást, gyógyszerkiváltást. Sokan élnek a lehetőséggel, a feltüntetett telefonszám tárcsázását követően többen is azt tapasztalták, hogy foglalt volt a vonal. Ez a megnövekedett hívások miatt van. Bogárné Kiss Ildikó, az ESZK vezetője elmondta, a probléma elkerülése érdekében új telefonszámon is kérhető segítség.

Az eddigi 06-70/466-6554-es hívószám mellett már a 06-70/953-3283-as telefonszámot is tárcsázhatják azok, szeretnék igénybe venni az ESZK segítségét. Az oroshazasegit@oroshaza.hu e-mail címen szintén lehetséges a segélykérés.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.