- hirdetés -

A koronavírus kapcsán egyre többen ajánlják fel segítségüket az időseknek. Érdemes odafigyelni, hogy kit engedünk be otthonunkba és kire bízzuk pénzünket.

A veszélyhelyzet március 11-i bejelentése óta egymás után jelennek meg az időseket célzó felajánlások a közösségi oldalakon, miszerint segítenek bevásárolni, gyógyszertárba menni, esetleg a ház körüli munkákat ellátni. A koronavírus szempontjából az idősek minősülnek a legveszélyeztetettebbnek, ezért számukra célszerű minél kevesebb időt tölteni közösségben.

A sok jóakaró között azonban megbújhatnak olyanok is, akik hasznot kívánnak húzni a kialakult helyzetből. Bogárné Kiss Ildikó, az Egységes Szociális Központ (ESZK) vezetője megkeresésünkre elmondta, azok, akik segítségre szorulnak, forduljanak a város idősek klubjaihoz bizalommal, megoldást fognak találni a szükségre.

Az ESZK házi segítségnyújtás keretében személyi gondozásban, bevásárlásban, gyógyszer kiíratásában és kiváltásában, valamint a közvetlen személyes környezet takarításában tud segítséget nyújtani a város szépkorú lakóinak.

Az idősek klubjai a következők:

Rákóczi-telepen:

Reménység Klub

Oh, Lorántffy u. 35.

06/70-702-8310

Szentetornyán:

Őszirózsa Klub

Oh, Kiss E. u. 19.

06/70-466-6552

Orosháza belvárosában:

Gyöngyvirág Klub

Oh., Székács J. u. 3.

06/70-933-6183

Platán Idősek Otthona és Idősek Klubja ‘B’ épület

Oh, Teréz u. 14.

06/70-953-6402

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.