- hirdetés -

Az iskolák hivatalos közösségi oldalaikon reagáltak a hétfőtől életbe lépő új oktatási munkarenddel kapcsolatban.

Orbán Viktor miniszterelnök dolgozószobájából jelentette be tegnap este a koronavírus-járvány terjedésének visszaszorítását célzó újabb rendeletet, miszerint március 16-tól az általános- és középiskolák ajtajaira képletesen lakat kerül, a diákok nem léphetnek be oktatási intézményükbe, otthonról, digitális formában folytatják tanulmányaikat. A rendelet visszavonásig marad érvényben.

Ezzel kapcsolatban egymás után jelennek meg a facebookon az oktatási intézmények posztjai. A Táncsics Mihály Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium intézményvezetője, dr. Blahó János az alábbi közleményt adta ki az esettel kapcsolatban:

Tisztelt Szülők! Kedves Tanulók!

Miniszterelnök úr bejelentette, hogy március 16-tól új oktatási munkarend szerint dolgoznak az iskolák. Minden oktatási intézmény tantermen kívüli digitális oktatás keretében fog dolgozni.

Jelenleg várjuk az új oktatási munkarenddel és a digitális oktatással kapcsolatosan megjelenő kormányrendelet megjelenését. Ennek szellemében a további tudnivalókat az iskola online felületein (honlap, Facebook) fogjuk közzé tenni.

Dr. Blahó János
Intézményvezető

A GYSZC Kossuth Lajos szakgimnázium vezetősége szintén tájékoztatót adott ki az új oktatási munkarenddel kapcsolatban. Pörneki Attila megbízott igazgató arra kérte az érintetteket, folyamatosan ellenőrizzék e-mail fiókjukat és az iskola hivatalos oldalait.

Kedves Szülők, Diákok, Kollégák!

A miniszterelnöki tájékoztató után várjuk a megígért oktatással
kapcsolatos rendeletek megjelenését.
Arra kérünk mindenkit, hogy fokozottan figyelje e-mail postafiókját, az
iskola honlapját és hivatalos Facebook oldalát, ahol rendszeresen
tesszük közzé a szükséges információkat. Jelenleg az iskolavezetés is a
sajtóból tud tájékozódni, kérjük Önöket, legyenek türelemmel, amint
megtudunk valamit jelentkezünk.
Pörneki Attila
megbízott igazgató

Az Eötvös katolikus iskola türelmet kér az intézményben tanuló diákok szüleitől.

Tisztelt Szülők!
Tudjuk, hogy sokan várják a pontos tájékoztatást a továbbiakról.
Kérjük, legyenek türelemmel, mert álinformációkat nem szeretnénk közreadni! Ezért, ahogyan mi tudunk valami konkrétat, azonnal értesíteni fogjuk Önöket.
Kérjük, kísérjék figyelemmel az oldalt!
Tisztelettel: az oldal szerkesztői

Egyelőre mindenki a sötétben tapogatózik a hétfőn életbe lépő látogatási tilalommal kapcsolatban, az intézmények is várják az ezzel kapcsolatos rendeletet. Kövessék figyelemmel az OrosCafét, ahol folyamatosan beszámolunk koronavírussal kapcsolatos történésekről!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.