- hirdetés -

Nincs bizonyíték arra, hogy kedvenceik is ki lennének téve a koronavírus-fertőzésnek – íja a CNN.

Pár napja jelent meg a hír, miszerint egy Hong Kong-i koronavírus-fertőzött férfi kutyájától vett mintában is kimutatták a COVID-19 vírust. Az eset nagy port kavart világszerte. A kutyát, ahogy gazdáját is, karanténba zárták a továbbfertőződés elkerülése végett.

Az Állategészségügyi Világszervezet is megerősítette, hogy valóban kimutattak az eb esetében egy egy gyenge pozitív értéket, azonban a szakértők úgy vélik, hogy a vírus csak a kutya szőrén éldegélt tovább a gazda egyik tüsszentése után. Az Állategészségügyi Világszervezet szóvivője elmondta, eddig nincs bizonyíték arra vonatkozóan, hogy állatok is elkaphatják a vírust, vagy szervezetükben hordozhatják azt. Mindenesetre azt kérik a gazdiktól, hogy kedvencük simogatása után mossanak kezet és kerüljék az állatok puszilgatását.

A CNN azt írja, a vírus akár 48 órát is képes túlélni különféle felületeken, így akár az állatok szőrzetén is vígan átvészeli ezt az időszakot, még akkor is, ha az nem fertőzi meg őket. A jelenlegi hivatalos álláspont szerint nem kell aggódnunk azért, hogy házi kedvencünket is megbetegíti a koronavírus.

Kiemelt képünk: Egy pekingi nő tartja maszkot viselő kutyáját (Fotó: Kevin Frayer/Getty Images)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.