- hirdetés -

A koronavírus-járvány miatt veszélyhelyzetet hirdettek Magyarországon március 11-én. A járvány ellen történő védekezés részeként a gyógyszertárak betegkiszolgálásában is szabályokat vezettek be.

A gyógyszertárak is megteszik a szükséges óvintézkedéseket a koronavírus-járvány terjedésének megelőzésével kapcsolatban, Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) is kiadta eljárásrend-tervezetét, melynek értelében egyszerre csak annyi ügyfél tartózkodhat a gyógyszertárakban, ahány kiszolgálópult van, a többieknek az üzlet előtt kell várakozniuk úgy, lehetőleg egymás között egy méteres távolságot tartsanak.

Dr. El Koulali Zakariás országos tisztifőgyógyszerész levelében arra is felhívta a gyógyszertárak figyelmét, hogy ha járványügyileg indokoltnak tartják, akkor az ügyfelek kiszolgálására használják a gyógyszerkiadó-ablakot.

Dr. Csiki Csaba, a Csiki Patika gyógyszertárvezetője megkeresésünkre elmondta, fennakadás nélkül történik a betegek kiszolgálása, az ügyfelek együttműködőek.

– A betegek az utcán várakoznak és nagy távolságot tartanak egymás között, ahogy a gyógyszertár, úgy a betegek is betartják a szabályokat – nyilatkozta Csiki Csaba. Kiemelte, minden szükséges intézkedést megtesznek, így a gyermek sarokból a játékokat, az írópultokról pedig a tollakat is beszedték. Hozzátette, az vénykiváltás rendszere is megváltozott, mától bárki kiválthatja bárkinek a gyógyszerét, ha a beteg TAJ kártyáját és a kiváltó saját személyigazolványát bemutatja. Az OGYÉI ezen utasítása is az esetleges fertőzések visszaszorítására irányul.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.