- hirdetés -

Kötelező a gyermekek számára személyi igazolványt igényelni? Az iskolai beiratkozáshoz ez is elengedhetetlen? Ennek jártunk utána.

A TAJ-kártya és a lakcímkártya már a kisbaba születését követő néhány napon belül az új állampolgár (vagyis inkább szülei) birtokába kerül.Sőt, adókártyát is érdemes számára igényelni a családi adókedvezmény miatt. De mi a helyzet a személyi igazolvánnyal?

– A hatályos szabályozás értelmében minden magyar állampolgárnak – amennyiben nem rendelkezik más személyazonosításra alkalmas okmánnyal, pl.: útlevéllel – életkorra való tekintet nélkül rendelkeznie kell személyazonosító igazolvánnyal – tudtuk meg a Békés Megyei Kormányhivatal sajtóosztályától. – Az igazolvány – alapvetően az Európai Unió területén – úti okmányként is használható, illetve számos egyéb hasznos kényelmi szolgáltatást is nyújt, amiről bővebb tájékoztatás a eszemelyi oldalán található.

A közelgő iskolai beiratkozáshoz a személyi igazolvány megléte nem szükséges, ebben az esetben a születési anyakönyvi kivonat is elegendő. Akinek azonban még nincs személyazonosító igazolványa, mindenképp tegyen ellene! Az igazolvány rövid idő alatt, az igényléstől számított nyolc napon belül elkészül.

Kiemelt kép: 24ora.eu

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.