- hirdetés -

Az NB I-es kézilabda bajnokság 18. fordulójában péntek este fogadta az OFKSE együttese a dobogó aspiráns Ferencváros HungaroControl csapatát.

Nem a hazai csapat volt a mérkőzés esélyese. A negyedik helyen álló Fradi eddig remek tavaszt produkált, többek közt a nemzetközi porondon is vitézkedő Tatabányát is le tudták győzni, míg az orosházi csapat a táblázat alsó harmadában tanyázik, ráadásul Djurkovic mester három középső emberére nem számíthatott ezen a meccsen.

Orosházi FKSE-Linamar–FTC-HungaroControl 30–30 (15–17)

Kézilabda NB I.-es férfi mérkőzés. Orosháza, 350 néző. V.: Altmár, Horváth M. Orosháza: ÖZMUSUL – Pásztor M. 3, Slavuljica 3, Tóth K. 3, Döme 2, LELE 9, NÉMETH L. 7. Cs.: Herjeczki (kapus), KANCEL, Bella 1, Molnár G., Árpási, Ambrus, Kiss A. 2. Vezetőedző: Ratko Djurkovic.

FTC: Győri K. – BUJDOSÓ 6, Schäffer, Schuch, DEBRECZENI 7, Kovacsics P. 2, NAGY B. 8 (2). Cs.: MERKOVSZKI 2(kapus), Andjelic 1, Prainer 2, Pordán 1, Mikita J. 1, Szakály, Bohács, Bognár. Vezetőedző: Horváth Attila.

Kiállítások: 12, ill. 10 perc. Hétméteresek: 1/0, ill. 3/2.

Rendkívül feszülten, idegesen kezdett az orosházi csapat. A gyors játék az első percekben fej-fej melletti eredményt, később több hibát is eredményezett. A Fradit háromszor is a kapufa mentette meg a góltól, ráadásul egy-egy Ösmusul védést követően szinte természetesen a támadók kezébe érkezett a kipattanó. A vendég fővárosiak azonban így sem tudták leszakítani a lelkesen küzdő hazai csapatot. Mindössze három gól volt a legnagyobb különbség, de az sem sokáig. A félidő hajrájában rendszerint csak egy találatra voltak a zöld-fehérektől Lele Ákosék. A szünetre kialakult kétgólos vendég előny azt mutatta, hogy semmi sem dőlt el.

Junus Ösmusul most is remekül őrizte a hazai kaput (Fotó: Rosta Tibor)

A szünet után egy kicsivel nyugodtabb hazai alakulat futott ki a pályára. Bár sok volt továbbra is a pontatlanság, de Lele átlövései és a sokszor végigfutó jó támadások azt eredményezték, hogy Németh László találatával utolérte a vendégeket az orosházi csapat, négy perccel később pedig két gyors találattal a vezetést is átvette. Fordult a kocka. Az utolsó negyedórában már Horváth Attila tanítványainak kellett futniuk az eredmény után. Négy perccel a lefújás előtt még kétgólos hazai vezetést mutatott az erdményjelző, de érkezett a válogatottban is remeklő Nagy Bence és az utolsó percre megfordította az eredményt. Az utolsó fél percre a hazaiak kijöttek egész pályás letámadásra, ami eredményesnek bizonyult. Tóth Károly megszerzett labdáját az előre futó Lele vágta a hálóba és ellentámadásra már nem volt idő. 30 – 30.

A fiatal Tóth Károly is nagyot küzdött (Fotó: Rosta Tibor)

Orosházi részről a meccs előtt bárki aláírta volna ezt az eredményt, így azonban, hogy a hazai zöld-sárgák kezében volt a győzelem lehetősége, a lefújás után már előkerültek a „ha”-val kezdődő mondatok. Ha a négy kapufából csak az egyik befelé pattan, ha…. Egy biztos. Ratko Djurkovic tanítványai megmutatták, hogy nem szabad félvállról venni őket és küzdeni tudásból is jelesre vizsgáztak.

Ratko Djurkovic: – Több játékosunk is hiányzott a csapatból, míg a Fradi teljes keretből gazdálkodhatott, ám a csapat jó hozzáállással, nagy szívvel játszott. Kezünkben volt a két pont, de a döntetlennel is elégedett vagyok a nagyon jó Ferencváros ellen.

Horváth Attila: – Gratulálok az Orosházának, hogy a végén elvette az egyik pontot tőlünk. Úgy néz ki, hogy a héten csak beszéltünk a kézlabdáról, de nem tettünk érte. Amilyen munkát végeztünk a héten, olyan volt a mai játékunk is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.