- hirdetés -

Az Eötvös DPSE Orosháza három versenyzője is rajtkőre állt az egri világkupán.

Február 22-én és 23-án az egri XV. CMAS Uszonyosúszó Világkupára 18 országból 559 résztvevő jelentkezett, ők 58 versenyszámban mérték össze tudásukat. A megmérettetésen négy kontinens képviseltette magát. Az európai országok mellett érkeztek sportolók Indonéziából, Tunéziából és az Egyesült Államokból.

Az orosháziak részéről ezúttal dobogós helyek nem születtek, de a cél a hivatalos időeredmény elérése volt, amely kiindulási alap az idei év versenyeire.

Orosházi eredmények:

Károlyi Csilla: 100 m felszíni úszás 20. hely, 200 m felszíni úszás 14. hely.

Dimák Dávid: 100 m felszíni úszás 16. hely, 200 m felszíni úszás 28. hely.

Fehér Benjámin: 400 m uszonyos gyors 27. hely, 100 m uszonyos gyors 36. hely.

– Az eredményeim hasonlóak, mint négy évvel ezelőtt ebben az időszakban. Kérdés az, hogy el tudom-e végezni májusig azt a rengeteg munkát, amely révén le tudom faragni az időket. Sajnos számomra nem igazán adottak a feltételek Dohában. Felvetődött bennem, hogy néhány hónapra hazaköltözöm az optimális felkészülés miatt, feltéve, ha a külföldi munkáltatóm optimistán áll hozzá, mivel élő szerződésem van – nyilatkozta a jelenleg Katar fővárosában élő Károlyi Csilla.

Az ismét orosházi színekben versenyző Dimák Dávid elmondta, célja az ob-n jó idő teljesítése 100 méter felszíni úszásban, hogy a 4×100 m váltó tagja lehessen. Távlati célkitűzése a Világjátékokon való részvétel a váltó tagjaként.

Kiemelt kép: gergelyzakany.com

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.