- hirdetés -

Dr. Szabó Ervin helyreigazítási kérelemmel fordult a szerkesztőséghez, az alábbiak közzétételét kérve:

Valótlanságokat, így dr. Szabó Ervint társadalmi megbecsülésében mélyen sértő, ügyvédi tevékenységét és közmegbecsülését gyalázó rágalmakat közöltünk a 2020. február 21-ei Orosházi Életben és az OrosCafén a „Megszólalt az egyik csicska, a rabszolgák jobb sorban vannak, mint mi voltunk” című cikkeinkben.
Valótlanul állítottuk dr. Szabó Ervin orosházi képviselőről, ügyvédről, hogy amikor az A. gádorosi családot meggyanúsították a csicskáztatási üggyel, A.-ék dr. Szabó Ervint kérték fel ügyvédnek, akárcsak a három sértett esetében. Valótlanul állítottuk azt, hogy dr. Szabó Ervin azt mondta volna T. Anikónak, hogy ha rosszat szól, akkor vele és A.-ékkal is meggyűlik T. Anikó baja.
Valótlanul állítottuk, utalva dr. Szabó Ervinre, hogy elvette volna akár T. Anikó, akár másik három sértett esetében az ő emberi jogaikat.
Dr. Szabó Ervin megtette a büntetőfeljelentést a valótlan állításokat közlőkkel és T. Anikóval szemben.

Dr. Szabó Ervin: Én nem fogok meghátrálni

Szerkesztői megjegyzés:

A cikkben a T. Anikó által elmondottakat írtuk meg, ahhoz a szerkesztőség semmit nem tett hozzá. A szerkesztőségünk rendelkezésére bocsátott tanúkihallgatási jegyzőkönyvben leírtakból kitűnik, hogy egy orosházi ügyvéd kapcsolatban állt az A. családdal és T. Anikóval. T. Anikó 2008. július 15-én kelt ügyvédi meghatalmazásában megbízta dr. Sz. E. ügyvédet ügyének teljes jogkörrel való képviseletére az Orosházi Rendőrkapitányság előtt.
Idézet a 2011. április 19. napján T. Anikóval felvett tanúkihallgatási jegyzőkönyvből:
„A.-ék fizették az ügyvédet, nem én, én azt sem tudtam, hogy ez az ügyvéd hol lakik. Úgy emlékszem, hogy magas házba kellett bemennünk, és ott íratott alá velünk az ügyvéd egy papírt, amit szintén nem olvastam el, így azt sem tudom, mit írtam alá nála. A. L. és családtagjai mondták, hogy így lesz jó nekünk, és ha rosszakat mondunk rájuk, akkor megvernek. Az ügyvéd úrral is ők beszéltek, majd azok után mondták, hogy menjünk gyalog a rendőrségre, és ott várjuk meg az ügyvédurat, mert ő fog velünk bejönni a kihallgatásra. Ebből gondolom, hogy az ügyvéd úr azért kellett, hogy figyelje, hogy mi mit mondunk, nehogy rosszat szóljunk, mert ő elmondta volna A.-éknak.”

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.