- hirdetés -

Hamarosan ismét Olaszországban kamatoztathatják szakmai felkészültségüket a Kossuth iskola diákjai. Február 28-án zárták le az intézményben a tavalyi Erasmus+ mobilitási projektet, melynek keretében a Eurodesk munkatársa és a tapasztaltabb diákok hasznos tanácsokkal látták el az idei támogatott pályázat tanulóit.

Tavaly nyáron a GYSZC Kossuth Lajos Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium 15 vendéglátós diákja teljesítette nyári gyakorlatát Olaszországban az Erasmus+ mobilitási programjának köszönhetően. Február 28-án a projekt zárása keretében fogadták az iskolában Kispál Gyöngyit, a Eurodesk munkatársát, aki a későbbi sikeres munkavállalás érdekében is hasznos tanácsokkal látta el a tanulókat.

A tapasztaltabb tanulók is jó tanácsokkal látták el az idén Olaszországba készülőket (Fotó: iskola)

A rendezvényen részt vettek az újabb támogatott pályázat tanulói is, akik 2020 nyarán, szintén Olaszországban tölthetik majd gyakorlatukat.
– Igazán praktikus volt a projektben már résztvevők és idén kiutazó tanulók tapasztalatcseréje. Megoszthatták félelmeiket, legjobb pillanataikat, a legfontosabb dolgokat, amiket tanultak és sikereiket – írta beszámolójában az iskola.

A diákok emellett fontos információkat kaptak az európai önéletrajz megírásához, az állásinterjún való megfelelő viselkedéshez és Europass bizonyítványuk használatához. Tájékoztatták őket az egyéb európai lehetőségekről, munkavállalásról, önkéntességről is. A program végén összefoglalták tapasztalataikat és élményeiket, végül zárásként megkapták Europass bizonyítványaikat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.