- hirdetés -

Fordulatos első-, szoros második félidő után a végjátékban dőlt el a két pont sorsa a Pénzügyőr ellen.

OXXO Energy Orosházi NKC – Pénzügyőr SE 21-23 (11-12)
NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, Orosháza
Vezette: Dulai Ádám, Pisák Bence Károly.
Orosháza:

Csizmadia – Antal 4, Román 4, Dancsó 3, Kamuti 3, Farkas 2, Bíró 2. Cserék: Cseh (kapus), Nemes 2, Berta, Kenyeres 1, Mikula, Tóth S., Berta N. Vezetőedző: Vágó Attila.
Pénzügyőr:
Hlogyik – Oláh 5 (2), Blaubacher 6, Mayer 3, Tóth G. 3, Tímár 3, Szász-Fejér. Cserék: Rubint (kapus), Berta B. 2, Bagi 1, Pindák, Hermann, Szécsi, Pastoreková. Vezetőedző: Őze Beáta.
Hétméteresek: 5/2, illetve 1/1. Kiállítások: 4 perc, illetve 8 perc.

Újabb rangadó várt az OXXO Energy Orosházi NKC együttesére, hiszen a tabellán második helyet elfoglaló Pénzügyőr együttese látogatott az Eötvös-csarnokba. Vágó Attila lehetőségei továbbra is behatároltak voltak a sérülések miatt, de ennek ellenére sem feltartott kézzel léptek pályára.

Blaubacher szerezte a mérkőzés első találatát, de Farkas és Román gyors válaszával már a kék mezes hazai együttesnél volt az előny. Nem sokáig örülhetett ennek az orosházi csapat, hiszen a 13. percben egy hatgólos szériával meglépett a fővárosi együttes (14. perc 3-8).

A védekezés ezúttal is jól működött (Fotó: Rosta Tibor)

Ekkor változtatott a felálláson Vágó Attila, hiszen akadozott az orosházi támadógépezet. Nemes Nóra és Kenyeres Barbara új lendületet vitt a játékba és folyamatosan zárkózott fel az ONKC. A 21. percben Kamuti Réka egalizált, sőt egy perccel később Nemes Nóra gólja már újra orosházi fórt jelentett (23. perc 10-9). A félidő hajrája a vendégeknek sikerült jobban, így egygólos Pénzügyőr-vezetésnél vonultak a felek a pihenőre.

A folytatásban fej-fej mellett haladtak a csapatok, felváltva estek a gólok. Az orosházi védelemre ezen a találkozón sem lehetett panasz, nehezen tudták feltörni a vendégek, de ugyanez elmondható volt az ellenfél oldalán is. Többek között emiatt állt 18-18 a 45. percben az eredményjelzőn.

A kimaradt helyzetek okozták az ONKC vesztét (Fotó: Rosta Tibor)

Az utolsó tíz percben újra meglépett kettővel a fővárosi alakulat és bár óriásit küzdöttek Dancsó Dalmáék, a végjátékban ezúttal is ziccerek és büntetők sora maradt ki. Újabb kétgólos vereséget könyvelhetett el az ONKC, 21-23-mal zárult a találkozó.

– Tudtuk, hogy szoros és kiélezett mérkőzés vár ránk. Továbbra sem fér bele, hogy támadásban gyengék vagyunk. Hétről hétre jó a védekezésünk, de 21 lőtt góllal nehéz meccset nyerni. A végén megint ziccereket hibáztunk és hétméteresek maradtak ki, ennek csak a töredékét belőjük, akkor megnyerhettük volna a mérkőzést – fogalmazott csalódottan Vágó Attila vezetőedző a találkozó után.

Az OXXO Energy Orosházi NKC ezzel a nyolcadik helyen várja a folytatást az NB I/B keleti csoportjában. A kilencedik helyezett Kecskemét otthonában lépnek pályára a női kézilabdázók március 1-jén 15 órakor.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.