- hirdetés -

Rendkívül fontos mérkőzés várt szombaton az OFKSE együttesére és ennek szellemében is szálltak harcba a hazai zöld-sárgák. A táblázaton jóval előttük álló Eger legyőzése nem tűnt egyszerű feladatnak.

Orosházi FKSE-Linamar–SBS-Eger 26–20 (12–9)

Kézilabda NB I-es férfi mérkőzés. Orosháza, 350 néző. V.: Felhő, Öcsi. Orosháza: ÖZMUSUL 3 – Pásztor M. 3, Slavuljica 2, TÓTH K. 3, DÖME 2, LELE 5 (1), NÉMETH L. 5 (1). Cs.: Orjokinidze 2, KANCEL, Bella, Kiss A. 1, Molnár G. Vezetőedző: Ratko Djurkovics. Eger: Cvetkovszki – Lezák 2, SCHMID 6, Kiss G., Papp G., BERNATONIS 4, Száva 1. Cs.: Moscoso (kapus), Füzi 4, Tóth A., Sztevanovic 3, Tóth R. Vezetőedző: Tóth Edmond. Kiállítások, 10, ill. 6 perc. Hétméteresek: 3/2, ill. 1/0.

Igazi rangadó hangulat fogadta a csapatokat. Nem csak a hazai, de a vendég szurkolók is síppal, dobbal(nádi hegedűvel) felszerelve érkeztek az Eötvös csarnokba.

A találkozó gyors gólváltással kezdődött. Mindkét együttes a hatos falas védekezést választotta és a keménységnek sem voltak híján. Az orosházi csapat ragadta magához a kezdeményezést és fantáziadús támadásokat vezetve tartotta is minimális, egy-két gólos előnyét. Ebben már az első percektől kezdve nagy segítséget kapott a török válogatott kapuvédő, Junus Ösmusultól, aki sorra mutatta be a bravúrokat az orosházi kapuban. Nem csak jókat védett, de jókor is. Támadásban Németh Lászlóék a 20. percben egy gyönyörű, kínai figurás góllal mutatták meg, hogy nem szeretnének lemaradni kapusuk mögött. Háromgólos előnnyel mehettek szünetre az orosháziak.

Döme Szabolcs elöl- hátul nagyot küzdött (Fotó: Rosta Tibor)

A második félidő nem kezdődött jól hazai szempontból. Hamar emberhátrányba, sőt fél perc múlva kettős emberhátrányba került a hazai csapat. Djurkovic mester tanítványai azonban nem ijedtek meg az árnyékuktól és előbb Pásztor, majd kettős hátrányban Lele góljával őrizték az előnyt. Hogy a félidő felénél még mindig csak három gól volt az előny, a támadásban elkövetett pontatlanságoknak volt köszönhető. Tóth Károllyal elöl, közben 5+1-es védekezésre váltott az OFKSE, ami szemmel láthatóan nem ízlett az egrieknek. A mérkőzés hajrájában, egy vendég időkérést követően hét a hat elleni játékkal próbálkoztak Tóth Edmond tanítványai, de ami az előző fordulóban pontmentést ért az egrieknek, az Orosházán öngólnak bizonyult. A továbbra is parádézó Ösmusul kapus öt perc alatt három(!) egész pályás gólt lőtt. Később ismét becsúszott néhány hazai hiba, de a végére újra helyén volt a koncentráció és megszülethetett a magabiztos hazai győzelem.

Kancel Ottó (13), Tóth Károly és a kapuban Ösmusul. Mindhárman remekül helyt álltak (Fotó: Rosta Tibor)

A török verte meg az egrieket – mondták a meccs végén a szurkolók, de ne legyünk igazságtalanok. Junus Ösmusul a mérkőzésen tizenkilenc védést bemutatva, majd 50%-os teljesítményt ért el és ezt három góllal tetézte is, ami szenzációs, de nem szabad elmennünk szó nélkül az elöl-hátul óriásit küzdő Döme Szabolcs, a kitűnően védekező Kancel Ottó és a szintén remekül játszó Tóth Károly, Lele Ákos és Németh László teljesítménye mellet sem.

Ratko Djurkovic: – Tudtuk, hogy az ellenfél sok gólt akar lőni, éppen ezért abban bíztam, hogy ha nálunk a védekezés rendben lesz, akkor győzni fogunk. Kapusunk mellett mindenki jó hozzáállással játszott, igazi csapatként küzdött. A dabasi győzelmünk után ez a két pont különösen sokat ér.

Tóth Edmond: – A két pontért jöttünk. Éreztük, hogy a hazai csapat esélyesebb, ám erre nem számítottunk.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.