- hirdetés -

November 12-én játszotta következő bajnokiját a CSIKO SE kézilabdacsapata. Az Eötvös-csarnokban rendezett találkozón a Békés U21-es csapatát látták vendégül. Küzdelmes és fordulatokban gazdag mérkőzésen gyűjtötték be az újabb két pontot, tovább erősítve vezető helyüket az NB II-es bajnokság H-csoportjában.

Több hiányzóval vágott neki a szombati összecsapásnak a CSIKO gárdája, többek között a házi góllövőlistát vezető Szász Bálintot és Lászlai Szabolcsot is nélkülözniük kellett a fekete mezes orosháziaknak. A Békés U21-es fiataljai pedig lelkesen kezdték meg a találkozót, az első 5. percben egy váratlan, ám egyáltalán nem érdemtelen 0-3-as előnyt alakítottak ki. A rossz orosházi kezdést Pajkó László első védése és Nadicsán Marcell gólja törte meg.

Elkezdett összeállni a csapat védekezése és elől is elkezdték ledolgozni a mérkőzés elején összeszedett hátrányt, így 8 perc elteltével, egy újabb védés – sikeres támadás eseménysort követően már 3-3 állt az eredményjelzőn. Ezt követően a vezetést is átvették az orosházi játékosok, de nem dőlhettek hátra, mert vasárnap délutáni ellenfelük sem feltartott kézzel érkezett és nem engedték, hogy nagyobb különbség alakuljon ki.

Kemény ellenfélnek bizonyultak a békési fiatalok, de a végén a CSIKO játékosai örülhettek (Fotó: Zsedényi Péter)

Pásztor Máté gyönyörű góljával érkezett el a 20. perc (9-8 volt ekkor az állás), a kapuban pedig Pajkó László már ekkor a sokadik nagy védését mutatta be. Ez a periódus egyértelműen a CSIKO-é volt, hiszen előbb Németh László hétméteresével, majd az újabb kapusbravúrral és Ambrus József dudaszó előtt szerzett találatával sikerült egy négygólos előnyt kiépíteniük az első félidő zárásaként. Pihenőre 14-10-es állással vonulhattak a felek.

A második játékrész egy újabb szépségdíjas orosházi góllal indult, a már az ifjúsági mérkőzésen is szép teljesítményt nyújtó Borbély Levente talált be kínai figurából, ezt azonban három békési találat követte egymás után, ezzel is jelezve, hogy még nem dőlt el a mérkőzés. A 40. perc környékén mindkét oldalról több helyzet maradt ki, majd ezt követően jöttek orosházi szempontból a találkozó talán legnehezebb percei.

Az ellenfél ugyanis kiegyenlített, majd a vezetést is megszerezte, a CSIKO kézilabdázóinak a harcosságát jelezte viszont, hogy ők sem engedték meg a hátrány során, hogy a vendégcsapat nagyobb előnyt alakítson ki. Az utolsó 10 percre is fej-fej mellett fordultak a csapatok, 23-23-as állásnál. A legjobbkor érkezett Borbély Levente újabb találata és egy emberelőny kiharcolása. A CSIKO ugyanis ezután már nem engedte ki a kezéből a vezetést.

Az 52. percben újra kétgólos különbség alakult ki az orosházi csapat javára (26-24), az izgalmak ugyanakkor még mindig nem értek véget, hiszen nem sokkal később már ők kerültek emberhátrányba és az 55. percben is még mindig 26-25 állt az eredményjelzőn. Ezt követően azonban két újabb orosházi gól következett, amire már csak egy találattal tudtak válaszolni a békésiek, így alakult ki a 28-26-os végeredmény. Az izgalmas mérkőzés utolsó pillanata pedig mi más is lehetett volna, mint egy Pajkó László-védés? Az orosházi hálóőr 49 százalékos védési hatékonysággal zárt.

Pásztor Máté tör kapura, a csapatkapitány 4 góllal járult hozzá a sikerhez (Fotó: Zsedényi Péter)

– Kemény mérkőzésen vagyunk túl, nem könnyítettük meg a saját helyzetünket. Vagyis inkább magunknak tettük nehézzé. Az elején a védelem nehezen állt össze, ott el is ment az ellenfél 0-3-ra, de ezt szerencsére meg tudtuk fordítani. A védelmünk a kisebb hibák ellenére összeállt, utána a támadójátékunk nem működött, ott hibáztunk sokat, vagy adtunk el több labdát, de hatalmas gratuláció a csapatnak, hogy ismételten egy nehéz helyzetet így tudtunk kontrollálni és nyerni tudtunk valamint azért is, hogy az alapszakasz első köre lement és még mindig veretlenek vagyunk. Ha év elején ezt bárki megtippeli, nem hittük volna el. Fantasztikus csapattal dolgozhatok, jövő héten pedig egy újabb nagyon komoly erőpróba vár ránk Mezőtúron, de ott remélhetőleg teljes kerettel tudunk majd játszani – értékelt a vezetőedző, Héjja Ádám.

A felnőttek mérkőzését előzte meg az ifjúsági csapatok találkozója, ahol ezúttal városi rangadót láthatott az Eötvös-csarnok már akkor is népes közönsége. A CSIKO fiataljai a félidei hatgólos hátrányukat ledolgozva 31-26-ra győztek, szintén megtartva vezető helyüket a tabellán. Nadicsán Marcell, Nagy Kristóf és Borbély Levente mindkét mérkőzésen közel 60 percet játszott, fontos gólokkal hozzájárulva a sikerekhez.

CSIKO SE Orosháza – Optimum Solar Békési FKC U21 28-26 (14-10)
NB II-es férfi kézilabda mérkőzés
Vezette: Major, Szuromi
CSIKO SE: Pajkó, Paulik, Árgyelán (kapusok) – Ambrus 3, Pásztor Ákos, Nánási, Pásztor Máté 4, Farkas, Lukács, Nagy K. 5, Gál, Nadicsán 1, Viczián, Borbély 6, Németh L. 6, Héjja 3.
Az ellenfél legjobb dobói: Balogh B. 6, Novák 5.
Kiállítások: 8 perc illetve 10 perc
Hétméteresek: 1/1 illetve 4/2.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.