- hirdetés -

Két napos farsanggal ünnepelnek a Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola diákjai és tanárai. A télűző esemény első felvonásában csütörtökön, az alsó tagozatos gyerekek jelmezes felvonulással, illetve táncbemutatóval készültek.

Elvarázsolt lényekkel, szuperhősökkel, történelemkönyvekből megelevenedett személyiségekkel, Churchillel, esőfelhővel, tigrisekkel, unikornisokkal és még egy két lábon tipegő ételautomatával is szembetalálkozhatott az, aki csütörtök délután a Petőfi Művelődési Központban (PMK) járt. No, nem arról van szó, hogy valami különleges varázs szállt az intézményre, mindössze a kreatív szülők és gyermekek képzelete elevenedett meg.

A Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola ugyanis most tartotta alsó tagozatosainak farsangi mulatságát.
– Már nagyon vártuk ezt a napot. Míg ma az alsó, holnap a felső tagozatos diákok farsangi eseményét rendezzük meg. Mind két napon, a PMK-ban rendezett program után diszkóval folytatódik a mulatság az iskolában – fogalmazott Víghné Pintér Lilla igazgató.

Mint mondta, a református iskolában minden gyermek és felnőtt szereti a farsangot, hiszen amellett, hogy egy vidám rendezvény, nagyon jó közösségteremtő ereje van. Hozzátette, ilyenkor kötetlenebb a hangulat, a humor pedig sok mindenen átsegítheti az embereket.

A köszöntő beszédek után, az eseményt mint minden évben, idén is a nyolcadikos diákok nyitották meg az Antali Zoltán táncpedagógus által betanított keringővel. Ezt követően a bálkirály és bálkirálynő mondta el ünnepi beszédét.

Ezek után már robogott is a bulivonat. Először a legkisebbek jelmezes felvonulását nézhették meg a résztvevők, majd a nagyobbak táncai következtek. A rendezvény záróakkordjaként a tanárok léptek színpadra és varázsoltak fergeteges hangulatot. Kovács Kristóf negyedikes tanuló osztálya, táncával Írországig repítette el a székekben ülő közönséget. Véleménye szerint, nagyon jó a farsangi program, hiszen, amellett, hogy mindenki vidám, megnézheti a többieket, milyen táncot adnak elő, illetve azt, hogy a kicsik milyen karakternek öltöztek be.

Az esemény február 21-én, a felsősök mulatságával folytatódik.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.