- hirdetés -

Nem tett eleget a vagyonnyilatkozati kötelességének a Momentum Békés megyei elnöke. Sebők Éva ezért nem vehetett részt a február 20-ai megyei közgyűlésen.

“Nem méltó a Békés Megyei Önkormányzatban betöltött tisztségére a Momentum Békés megyei elnöke a felszólítás ellenére sem tett eleget határidőre vagyonnyilatkozat tételi kötelezettségének A megyei önkormányzat február 20-ai, kétegyházi kihelyezett közgyűlésén szégyenszemre fel kellett állnia a képviselők asztalától, a momentumos politikus sértődötten ült át a vendégek közé. Ilyen eset nem történt a rendszerváltás óta, példátlan mind a Békés megyei, mind más megyei önkormányzatok esetében is“ – áll a Fidesz Magyar Polgári Szövetség
Békés Megyei Területi Választmányának elnökségének közleményében.

Mint írták Magyarország helyi önkormányzatairól szóló törvény rendelkezése értelmében az önkormányzati képviselő ilyen esetben nem gyakorolhatja e tisztségéből fakadó jogait, ezen felül többek között sem tiszteletdíjat, sem költségtérítést nem kaphat.

“A Momentum megyei elnöke emiatt nem méltó a megyei képviselői tisztségre. Bár pártja szavakban a tisztaság és az átláthatóság híve, azonban ezeket az elvárásokat saját magukra nézve láthatóan nem tartják kötelezőnek. Szomorú, hogy a Momentum megyei képviselője ennyire nem veszi komolyan a választók képviseletére kapott felhatalmazásából fakadó kötelezettségeit.” – olvasható a közleményben.

Megkerestük az üggyel kapcsolatban Sebők Évát is. Megkérdeztük, mi az oka, hogy a vagyonnyilatkozati kötelezettségének nem tett még eleget.

A Momentum Békés megyei elnöke válaszul elmondta, hogy vagyonnyilatkozata időben elkészült, de egy adminisztratív hiba miatt nem jutott el a Békés Megyei Önkormányzathoz. Soron kívül ma 10 óra 7 perckor az illetékes bizottság titkárnak, valamint a megyei jegyzőnek is elküldte nyilatkozatát elektronikusan, kereshető formában.

– Felhívom mindenki figyelmét arra, hogy vagyonnyilatkozatom nyilvánosan elérhető január 31-e óta, abban semmi titkolnivaló nincs, az átláthatóság teljes mértékben biztosított Az, hogy egy adminisztrációs hiba miatt a dokumentum nem jutott el a megyei önkormányzathoz, az egy olyan hiba, amiért én méltósággal vállaltam a szükséges felelősséget – tette hozzá levelében Sebők Éva.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.