- hirdetés -

Február huszonkilencedikén reggel veszi kezdetét az Orosháza és Térsége Gazdakör nagy rendezvénye, az immár XIV. alkalommal megrendezendő Hagyományok-Ízek Versenye.

A szervező munka már a célegyenesben jár, hisz idén is a jónál is jobbra törekszenek a szervezők. Mint a gazdakör elnökétől, Horváth Józseftől megtudtuk, már január elején elkezdték.

– A versenyfelhívások szerkesztésével kezdődik a munka minden évben. A pálinka,- szárazkolbász,- gyermekrajz verseny nevezési lapjai, a meghívók készülnek először. Mostanra már ezekben a versenyekben a zsűrizésnél tartunk. A pálinka verseny eredményei már meg vannak, de még egyelőre titkosak. A következő napokban zsűrizzük a szárazkolbászokat és a beküldött gyermekrajzokat – avat be a teendőkbe Horváth József.

Maga a rendezvény a hagyományokhoz híven a kolbászgyúró csapatok nemzetközi versenyével kezdődik, a piac területén felállított fesztivál sátorban. Eddig határon innen és túlról huszonhárom csapat adta le nevezését, de mint megtudtuk, ha van vállalkozó kedvű csapat, amely szívesen megméretné magát, korlátozott számban még elfogadnak jelentkezést a szervezők.

Nemzetközi lesz a kolbászgyúró csapatok versenye (Fotó: Rosta Tibor)

– A fesztivál kulturális programjának összeállításakor igyekeztünk kedveskedni minden korosztálynak. Az orosházi csoportok mellett Jessy, Miller Zoltán, Cozombolis, Takáts Tamás Blues Band is fellép, hogy csak néhány nevet említsek. Ebben a munkában idén is a Petőfi Művelődési Központ (PMK) kiváló szervező csapata a partnerünk. Ha partnerségről szólunk, nem hagyhatjuk ki az önkormányzatot sem, amely lehetőségeihez mérten, idén is minden támogatást megadott, hogy az egész város számára emlékezetes, jó fesztivált rendezhessünk – teszi hozzá a gazdaköri elnök.

Idén sem maradhat el a látvány disznóvágás (Fotó: Rosta Tibor)

Minden évben nagyon sokan kíváncsiak a látvány disznóvágásra. Az idei programból sem marad ki az Orosházi Kolbászklub, Szilasi H. Tamás vezette csapatának bemutatója. Ha lehet még sokszínűbb lesz a kézműves kirakodóvásár kínálata. A sajtok, mézek, füstölt kolbászok, és sok más kézműves cikk mellett a chili termékeket is megtalálhatjuk. Érdemes lesz idén is megpróbálni a szerencsénket a tombolával, ahol számtalan értékes nyeremény közt mázsás hízósertés, és görögországi nyaralás is várja a fesztiválozókat.

És még egy fontos információ: A mostanra országos hírűvé nőtt gasztro-kulturális fesztivál az előző évekhez hasonlóan, idén is ingyenes lesz.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.