- hirdetés -

Valamennyi világszervezet képviseltette magát a hét végi Knock Down Karate Országos Magyar Bajnokságon.

Az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör (OKKSZK) mindössze három versenyzőt indított a katában és küzdelemben, férfiak és nők részére kiírt megmérettetésen.

Zsiga Bence formagyakorlatban lépett tatamira. A tizenhat első osztályú versenyzőnek három-három gyakorlatot kellett bemutatnia. Az első körben, a kötelező kata bemutatása után még a második helyen volt az orosházi versenyző. A két szabadon választott után bejutott a legjobb négybe, ahol a nagyon előkelő harmadik helyet szerzete meg.

Nagyon rangos mezőnyben sikerült dobogóra állni (Fotó: OKKSZK)

A küzdelemben induló két orosházi karatéka számára elsősorban a tapsztalat szerzés, e mellett pedig a lehető legjobb szereplés volt a cél. Liszkai Szilárd, a maga tizennyolc esztendejével, még épp csak belépett a felnőttek közé. Mint sihan Zsiga Zsolt, az orosházi klub elnöke elmondta, jól és keményen küzdött, de ez most még nagy falat volt a számára.

– A -95 kilóban induló Szilárdban meg van minden képesség, hogy nagy versenyző váljék belőle. Ehhez még sok edzésre és sok versenyrutin megszerzésére van szükség. Ez a most megszerzett hetedik hely egyelőre még reálisnak tűnik – mondta a mester.

Az első osztályban még szintén tapasztalatlannak mondható az orosháziak nehézsúlyú versenyzője, Szűcs Roland. Az első körben összesorsolták a későbbi győztessel, de így is az ötödik helyet tudta megszerezni.

– Roli elképesztő adottságokkal rendelkezik, ami a magasságot, erőt, technikát illeti. Neki szintén több első osztályú tapasztalatra van szüksége, illetve fejben kell stabilabbá válni – értékelt Zsiga sihan.

Az orosházi klub, magyar bajnoki címre leginkább esélyes versenyzői, sensei Zsiga Zsolt és Kotuly Zoltán tanulmányi kötelezettségeik miatt kényszerültek kihagyni az OB-t, de a márciusi nemzetközi megmérettetéseken már minden bizonnyal ott lesznek – tudtuk meg a dojo-ban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.