- hirdetés -

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) a Madarak és fák napja alkalmából országos versenyt hirdet általános iskolai felső tagozatos tanulók számára.

A Madarak és fák napja egy több mint száz éves hagyománnyal rendelkező jeles nap Magyarországon, melyet minden év május 10-én ünneplünk. Célja, hogy felhívja a társadalom, különösen az ifjúság figyelmét az őket körülvevő élővilágra és a természetvédelem fontosságára.

A megmérettetés bemutatkozási lehetőséget biztosít azoknak a természet iránt érdeklődő tanulóknak, akik az iskolai órákon, szakkörökön, erdei iskolákban és természetjárás során szerzett tudásukat szeretnék összemérni az ország más részein élő diákokkal.

Az idén már 27. alkalommal meghirdetett országos verseny első körös területi fordulóira 10-14 éves tanulókból álló háromfős csapatok jelentkezhetnek.

A jelentkezés határideje: 2020. március 13., a területi forduló időpontja: 2020. április 3., 10 vagy 14 óra, amiről a területi koordinátornál érdemes érdeklődni! A területi fordulón iskolánként egy csapat vehet részt és csak egy területi helyszínre jelentkezhet. A versenyen történő részvétel ingyenes.

A területi fordulókon első helyezést elérő csapatok jutnak tovább az országos döntőbe, amelyre a Fertő-Hanság Nemzeti Park Lászlómajor Látogatóközpontjában kerül sor.

Az országos döntő időpontja: 2020. május 8., 10 óra. Részletes kiírás és a versenyfordulók tematikája ide kattintva érhető el.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.