- hirdetés -

Harmadik magyarországi telephelyét felépítve hozta létre európai elektromobilitási központját a Linamar Hungary Zrt. Békéscsabán. A kedd délelőtti ünnepségen jelképesen átadták az új orosházi OROS gyáregységének üzemcsarnokát is, amely mintegy száz munkahelyet teremt a városban.

A Linamar Hungary a 17,6 milliárd forint összértékű beruházási program keretében a gépbeszerzést és munkahelyteremtést valósít meg, ezen program első lépése a most felépült 10 000 négyzetméteres csarnok, ahol 150 új munkatárs dolgozhat a járműipar jövőjét jelentő elektromos meghajtások termelésén.

– Fejlődésünk utóbbi szakaszában maximálisan a termékportfóliónk bővítésére koncentrálunk. Stratégiai célunknak megfelelően tavaly bejelentettük, hogy nyitunk az építőipar felé, és emelőgép gyártásba kezdünk – fogalmazott Havasi Csaba a Linamar Hungary vezérigazgatója, utalva az orosházi, több mint 8 milliárd forint értékű beruházásukra. Ez magában foglalja gyártócsarnok építését, gép-, és eszközbeszerzést, valamint új, magasan kvalifikált munkahelyek létesítését.

Mint megtudtuk, a magyar kormány által támogatott fejlesztés három telephelyet is érint: Orosházán, Békéscsabán és Gyöngyösön összesen 100 új munkahely jön létre. Az orosházi gyárban elkészült az új 14 000 négyzetméteres csarnok, ahol már elindult a Skyjack típusú önjáró emelőgépek gyártása.

– Büszkék lehetünk arra, hogy a városban ilyen komoly fejlesztéseket valósítanak meg. A Linamar vezetői elismeréssel szóltak az orosházi munkaerőről, ugyanis az általuk előállított gépek rendkívül magas minőségben hagyják el a gyártósort. Lehetőségünkhöz mérten mindent megteszünk annak érdekében, hogy a vállalatok számára vonzó célponttá tegyük településünket – fogalmazott Dávid Zoltán polgármester, kiemelve a már sikeresen, a Szegedi Tudományegyetemmel közösen megvalósított mérnökképzést. A városvezető elmondta, a jövőben bővíthető oktatásnak köszönhetően olyan szakembereket tudnak helyben képezni, amelyre az Orosházán működő cégek támaszkodhatnak.

A békéscsabai ünnepélyes átadón Linda Hasenfratz, a Linamar Corporation vezérigazgatója méltatta a beruházásokat. Fontos mérföldkőnek nevezte azokat a kanadai illetőségű cég életében. Udo Schleif csoportelnök beszédében megfogalmazta, hogy Magyarország kiemelt szerepet játszik a Linamar fejlődésében. Martin Barratt, a kanadai magyar nagykövetség kereskedelmi főtanácsosa osztotta meg, hogy a két ország közti kereskedelmi kapcsolat tavaly több mint egymilliárd kanadai dollárt tett ki, reményei szerint az összeg nőni fog a jövőben is.

Magyar Levente külgazdasági és külügyminiszter-helyettes, arra mutatott rá, hogy a cég világszerte közel harmincezer embert foglalkoztat, mintegy tíz százalékuknak Magyarországon biztosít munkát. A beruházással kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy ez a térség történelmi korszaka, hiszen Békés megye felkerült nemcsak Magyarország, hanem Európa és a világ térképére, mint fontos ipari terület.

A több mint fél évszázados múltú kanadai konszern működési területei között megtalálható az autóipari és a mobil ipari eszközök, valamint a könnyű-, nehéz- és egyéb gépjárművek gyártása is. A Linamar Corporation 61 gyárral, 8 fejlesztési központtal, 25 kereskedelmi irodával rendelkezik 17 országban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.