- hirdetés -

Fontos pontokat szerzett az élvonalban az Orosházi FKSE. A férfi kézilabdázók Dabasról hozták el a győzelmet.

Dabas KC VSE – Orosházi FKSE-Linamar 27-30 (9-15)
NB I-es férfi kézilabda-mérkőzés, Dabas, 1000 néző.
Vezette: Andorka Miklór, Hucker Róbert.
Orosháza
:
ÖZMUSUL – PÁSZTOR M. 3, TÓTH K. 4, Orjokinidze 3, Döme 4, LELE 7, NÉMETH L. 5. Cserék: Majdán (kapus), Kancel, Bella 2, Kiss A 1, Molnár G. 1. Vezetőedző: Ratko Djurkovic.
A Dabas legjobb góllövői: Halász 6, Perisic 4, Krsmancic 4, Szöllősi Sz. 4.
Kiállítások: 10, illetve 6 perc. Hétméteresek: 4/4, illetve 6/4.

Herjeczki Balázs betegség, Zubai pedig sérülés miatt hiányzott a Dabas elleni mérkőzésről, míg Slavuljica és Mrsulja sem volt teljesen egészséges, így rájuk csak végszükség esetén számított az orosházi tréner.

A körülmények ellenére is remekül kezdett az OFKSE, amely a 18. percben már 9-5-re vezetett. Keményen védekeztek, de támadásban is hatékonyak voltak a vendégek, míg a török Özmusul is bravúros teljesítményt nyújtott. A 25. percben ennek volt köszönhető, hogy hatgólos fórt birtokoltak az orosháziak.

A szünet után egy darabig őrizte megnyugtató előnyét a zöld-sárga gárda. A 38. percben Ratko Djurkovicsnak időt kellett kérnie, hiszen a Dabas zárkózott, ekkor 18-14-re olvadt a különbség. A 42. percben tovább nehezítette az OFKSE dolgát, hogy a jól játszó Pásztor Márét piros lappal kizárták, de így is nőtt a távolság a két csapat között (17-23). A lefújásig lényegesen nem tudott közelebb kerülni ellenfeléhez a hazai gárda. Az OFKSE megérdemelten győzött idegenben 30-27-re.

Tomori Győző, a Dabas mestere: Nem tudtuk kezelni az orosháziak extázis közeli játékát. A napi forma döntött, de nem kell temetni a csapatomat, tovább harcolunk a kiesés elkerülése érdekében.

Ratko Djurkovic: Az előző mérkőzés után próbáltam feltámasztani a társaságot, ami komoly pszichológiai munka volt, de sikerült. Igazi csapat voltunk, mindenki óriási szívvel játszott.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.