- hirdetés -

Hosszú tárgyalássorozat végére került pont a napokban. Két nagyszénási játékossal erősít az Orosháza.

Kedden este az OMTK-ULE és a Nagyszénás SE között megállapodás született, miszerint Miszlai László és Vincze Alex az OMTK-ULE színeiben folytatják labdarúgó pályafutásukat, ellenben Mazán Norbert és Kovács Ferenc Orosházáról a szénásiakhoz igazol – adta tudtul Tóth-Kása Sándor, az OMTK-ULE elnöke.

A hír hallatán beszélgettünk a két frissen igazolt játékossal.

Mit lehet tudni Rólatok?

Miszlai László vagyok, 25 éves. Orosházán kezdtem a labdarúgást, és egészen 17 éves koromig itt is fociztam. Utána volt egy pár éves kihagyás a nagypályás pályafutásomban, ekkor csak kispályás tornákon, bajnokságokon vettem részt. Majd 2017 nyarán Nagyszénásra csaltak a barátaim, ahol ismét belecsöppentem a nagypályás foci körforgásába, ami minden tekintetben pozitív irányba terelte az életemet. Családias hangulatban teltek az edzések, és a csapatösszetartások is. Saját véleményem szerint, büszkék lehetünk az elmúlt évek teljesítményére. Talán ennek hatására is kerestek meg tavaly novemberben, hogy képviseljem Békés megyét a Megyei Amatőr Válogatottak tornáján, amit nagy megtiszteltetésnek tartottam. Az ULE sokadik megkeresésére úgy döntöttem, hogy ideje váltani, így újra az ULE családjához tartozom.

Vincze Alexnek hívnak, 29 éves vagyok. A Nagyszénási utánpótlásban kezdtem a labdarúgást, 16 évesen kerültem az Orosházi Rákóczi Vasas csapatába, itt Kvasznovszky József irányítása alatt lettem felnőtt labdarúgó. Nagyon szép négy szezont töltöttem itt, megfejelve egy megye1-es ezüstéremmel. Ezután több csapatban megfordultam, játszottam a Kondoros színeiben, Tótkomlóson, Mezőhegyesen, Székkutason, Pusztaföldváron, és a Gyulai Termál csapatában. 2018-ban tértem vissza Nagyszénásra, ahol két bajnoki aranyérmet szereztünk. Innen igazolt le az Orosháza.

Mi döntött a váltás mellett?

Miszlai László: – Nem volt egyszerű a váltás, mert sok minden kötött Szénásra, de a szakmai fejlődés, illetve a jobb edzési körülmények lehetősége, és a tényleges hazai pálya előnye is nagyon vonzó volt számomra. Továbbá az is nagyon fontos volt a döntésemben, hogy az orosházi vezetők, többszöri visszautasítás ellenére is kitartottak mellettem, és velem képzelték el továbbra is a csapat erősítését.

Vincze Alex: – Azért igazoltam Orosházára, mert szeretnék a jövőben magasabb célokért küzdeni, amihez minden lehetőség adott. 

Vincze Alextől (b) és Miszlai Lászlótól gólokat várnak Orosházán (Fotó: Betkó Tamás)

Mit vártok a tavaszi szerepléstől?

Miszlai László: – Az idei bajnokság a mi szempontunkból már nem mérvadó, de szeretném, ha a csapat az 5. helyen zárná a bajnokságot, és ebből építkezve a következő évekre. Magamtól egy sérülésmentes, gólokban és jó teljesítményekben gazdag tavaszt várok.

Vincze Alex: – Örülnék, ha meghatározó csapat lennénk tavasztól a megyei I. osztályban. Magamtól pedig azt várom, hogy hasznos mezőnymunkával és sok góllal segítsem a csapatot ezen az úton.

Az OMTK-ULE 1913 csapata legközelebb február 8-án, 9 órakor lép pályára felkészületi mérkőzésen a Gyulai Termál FC otthonában.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.