- hirdetés -

Nem mindennapi esemény helyszíne volt szombaton a karate dojo. Az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör (OKKSZK) edzőtermének udvarán látványdisznóvágás, minden egyéb helyiségében farsangi buli volt.

Sokszor hallottuk már – az OKKSZK tagjai és vezetői is gyakran emlegetik – hogy a klub tulajdonképpen egy nagy család. Erre a februári szombatra olyan rendezvényt találtak ki, ahol versenyzők és szüleik, edzők és tanítványok, kicsik és felnőttek is remekül szórakozhattak. Gyerekek és felnőttek egyaránt – farsanghoz méltón – jelmezbe öltözötten érkeztek.

Jó hangulatban készül a pörköltbe való (Fotó: Pirer Kata)

A disznóvágásra a röfi ugyan már leölve érkezett, de a gyerekek végig kísérhették a pörzsölés, tisztítás, bontás, darabolás folyamatát, egyikben másikban segédkezhettek is. Készült a sok disznótoros finomság, főtt a bográcsban a pörkölt, folyt természetesen a játék is.

Shihan Zsiga Zsoltot nem sűrűn láthatjuk ilyen szerelésben, mint ezen a bulin. Mint egy igazi díva – bár többen más kifejezést használtak – magas sarkú cipőben, kalapban, szoknyában, kipirosítva. Mint a mester elmondta, természetesen ő is indul a jelmezverseny fődíjáért.

Bármilyen hihetetlen a két képen ugyanaz a személy látható (Fotó: OKKSZK)

– Azt hiszem jó dolgot találtunk ki erre a napra. Gyerekek szülők, az egész karatés és aerobikos nagy egyesületi család itt van és jól érzi magát. Jók az ehhez hasonló alkalmak a csapatépítésre és úgy gondolom, néha kell egy kicsit a munkán kívül másról is szólni az életnek – mondta az egyesületi vezető, akire nehéz volt mosolygás nélkül nézni.

Néhányan a jelmezesek közül. Balról a verseny győztese, Fábián Judit (Fotó: OKKSZK)

A néhai malac gusztusos külsőt kapott földi maradványait azután közösen fogyasztotta el a társaság és megtartották a jelmezverseny eredményhirdetését is. Fábián Judit – a nagyhasú néger nő – kapta a legtöbb szavazatot, de tulajdonképpen mindenki nyertesnek érezhette magát, aki ott volt, hisz egy egésznapos remek mulatságban lehetett része.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.