- hirdetés -

A tisztes helytállás céljával vágott neki a Kiskunhalason rendezett 47. Rákóczi Kupának a Kossuth Lajos Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium labdarúgócsapata. Ez sikerült is nekik, a tízfős mezőnyben végül a negyedik helyen zártak.

Az iskola beszámolója szerint a tavalyi, győzelemmel záró formációhoz képest rengeteget változott a keret összetétele, többen befejezték tanulmányaikat vagy „kiöregedtek”, ezen kívül sérülés és családi esemény is nehezítette a csapat kialakítását. A lelkesedéssel azonban nem volt probléma, az előző két év győzelmeihez képest ezúttal a minél jobb helyezés elérése érdekében vágtak neki a tornának.

Az orosházi csapat 34. alkalommal szerepelt a Rákóczi Kupán, annak 47 éves történelme során. A január 31. és február 2. között tartott rendezvényen egy újabb esetleges sikerrel végleg megszerezhették volna a tekintélyes vándorserleget. Nagy lendülettel kezdtek, első mérkőzésükön a Sárospatak csapatát 3-1-re győzték le.

Ezt követően szoros, kiélezett mérkőzések következtek a játékosok számára, többször is előfordult, hogy az adott mérkőzésen csak egy gól döntött vagy, hogy büntetőrúgások után ítéltek győztest. Végül a dobogóról éppen lecsúszva a negyedik helyen zárták a Kiskunhalason rendezett tornát.

Az elmúlt két év győzelmeit követően ezúttal a negyedik helyen végzett a csapat (Fotó: Iskola)

Az iskola beszámolójában leírta, hogy az előzetesen kitűzött tisztes helytállás sikerült, az előttük végző csapatok ezúttal jelentősen jobb játékerőt képviseltek, így az elért eredmény reálisnak tekinthető.

A csapat eredményei:
Orosháza – Sárospatak 3-1
Orosháza – Magyarkanizsa 3-3
Orosháza – Dékáni 0-2
Orosháza – Tekó Fakó 4-1
Orosháza – Kecskemét 1-1, büntetőkkel 2-1
Orosháza – Bibó 0-1
Orosháza – Tekó 0-1

Végeredmény: 1. Bibó 2. Dékáni 3. Tekó 4. Orosháza 5. Magyarkanizsa 6. Kecskemét 7. Sárospatak 8. Szilády 9. Sepsiszentgyörgy 10. Tekó Fakó

A csapat névsora: Baki Balázs, Bogár Patrik, Koleszár János, Kolozsvári Csaba, Kovács Bence, Kovács Tibor, Tölcsér Rajmund, Varga Imre.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.