- hirdetés -

A rendőrség felhívja a szülők és a fiatalok figyelmét az alkoholfogyasztás veszélyeire, és a felelősségteljes viselkedés fontosságára!

– Ne attól légy menő, hogy alkoholt iszol, válassz inkább józan társaságot – szól az első tanács az egyenruhásoktól, hozzátéve, a fiatalok alkoholfogyasztás előtt, még józanul tűzzenek ki egy határt, amit ne lépjenek túl a társaság nyomására sem!

– Ne a haverok döntsék el, iszol-e és mennyit, hanem te magad! Lényeges, hogy ne hagyd magára ittas társadat! Ha valaki rosszul lesz, hívj orvosi segítséget – hangsúlyozták.

A rendőrség felhívta a fiatalok figyelmét arra is, hogy soha ne üljenek be olyan járműbe, ahol a sofőr alkoholt fogyasztott.

Tanácsok szülőknek!

A rendőrség a következőket tanácsolja a szülőknek: legyenek gyermekük példaképe! Mutassanak jó példát a gyereknek, mutassák meg, hogy nem kell ahhoz alkohol, hogy valaki jól érezze magát!

– Beszélgessenek gyermekükkel az alkohol negatív hatásairól! Építsék a gyerek önbizalmát, ezáltal lesz képes nemet mondani a kínálásra – sorolták.
Kiemelték, a szülők ismerjék meg gyermekük barátait és azok szüleit!

Zárásként a rendőrség azt tanácsolja: a szülők tanítsák meg, hogyan kezelje a stresszt és más negatív érzelmeket a gyermek tudatmódosító szerek nélkül!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.