- hirdetés -

Csalók próbálnak a Vöröskereszt nevével visszaélve haszonhoz jutni. A szervezet megtette a szükséges jogi lépéseket.

A Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezete lakossági bejelentés alapján értesült róla, hogy a térségben valakik a Magyar Vöröskereszt nevében, jogosulatlanul gyűjtenek pénzadományt inkubátorokra, melyeket állításuk szerint újszülöttek ellátására használnának.

A Magyar Vöröskereszt sehol sem folytat adománygyűjtést erre a célra, és nem is végez ezzel kapcsolatos tevékenységet.

Tóth Zoltánné, a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezetének igazgatójától megtudtuk, ahogy sehol az országban, a megyében és Orosházán sem szerveztek erre irányuló adománygyűjtést.
– Ha bárki tud olyan esetről, hogy a Vöröskereszt nevével ilyen módon próbáltak visszaélni térségünkben, kérjük jelezzék felénk, illetve a rendőrségen – mondta.

A Magyar Vöröskereszt munkatársai a gyűjtőakciókról minden esetben weboldalukon vagy a médián keresztül értesítik a lakosságot. Arra kérnek mindenkit, aki érintett vagy hasonló esettel találkozik, tegyen bejelentést a rendőrségen. A Magyar Vöröskereszt az ügy kapcsán megtette a szükséges jogi lépéseket.

A szervezet kitért rá, amennyiben úgy gondolja, hogy tud olyan csalásról, melyben a Magyar Vöröskereszt nevét jogosulatlanul felhasználják, lépjen kapcsolatba az országos vagy megyei szervezeteikkel.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.