- hirdetés -

Felkészülési tornával folytatta az alapozást az ONKC. Az orosházi női kézilabdázók tartalékosan utaztak el Hajdúnánásra, ahol végül a hatodik helyen végeztek.

Bő két héttel a bajnoki rajt előtt rangos eseményre látogatott az OXXO Energy Orosházi NKC, hiszen az NB I/B nyugati csoportjából a bajnokaspiráns Vasas és a Gárdony, a keleti Szeged mellett a román elsőosztályú Nagybánya is elfogadta a házigazda hajdúnánási klub meghívását. A szervezők két hármas csoportot alakítottak ki, az orosháziak a Vasassal és a román gárdával mérkőztek meg.

Az egyébként is tartalékos keret a múlt szombati utazás napján tovább csökkent, hiszen Román Dorina és Kamuti Réka is megbetegedett. Rajtuk kívül sem volt mindenki száz százalékos formában. Berta Nikolett és Cseh Roberta a múlt héten állt ismét munkába, míg Nemes Nóra csak a büntetőket vállalta a tornán decemberben szerzett térdsérülése miatt.

Fotó: Hajdúnánás SK Facebook

Először a román együttessel játszott az ONKC, ahol végül kiütközött a hosszabb kispad és a nagyobb játékerő, 33-19-es nagybányai sikerrel zárult a találkozó. A Vasas ellen már tovább bírta a Békés megyei gárda, de ezúttal is alulmaradt, 32-24-re győzött a fővárosi alakulat.

– Kevesen voltunk, ami megnehezítette a dolgunkat ilyen sorozatterhelésnél. Jó csapatokkal játszottunk, a Vasas ellen 40-50 percig partiban voltunk, míg a jó erőkből álló Nagybánya ellen egy félidőn át sikerült tartani a lépést – sorolta Vágó Attila vezetőedző

Vasárnap a helyosztó következett a Hajdúnánás ellen, amelyen tovább szűkültek az orosházi vezetőedző lehetőségei. Dancsó Dalma tanulmányai miatt kért kikérőt, Bíró Petra a románok ellen szenvedett bokasérülést, rajtuk kívül Berta Nikolett és Tóth Sára sem tudta vállalni a játékot. A találkozó első perceiben Gindeli Panna is térdét fájlalva, társai segítségével hagyta el a pályát. Végül a hajdúnánásiaktól kapott „kölcsönjátékossal” és egy kapussal a mezőnyben folytatta az Orosháza, amely rövidített félidők után 18-12-re alulmaradt.

Gindeli Panna (labdával) sem úszta meg sérülés nélkül (Fotó: Hajdúnánás SK Facebook)

A körülmények ellenére Vágó Attila nem látta borúsan az előttük álló időszakot.

– Ezek apró sérülések, illetve betegségek. Úgy gondolom, hogy a következő két hétben száz százalékos állapotban lesznek játékosaim a bajnoki rajtra – fogalmazott a vezetőedző.

Az NB I/B keleti csoportjában február 9-én lép először pályára az Eötvös-csarnokban az ONKC. A listavezető Eger látogat majd Orosházára, de előtte még két edzőmérkőzés is vár a játékosokra az NB I-es Békéscsaba és az Algyő ellen.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.