- hirdetés -

Hosszú évek hagyományát folytatta az Orosházi Kézilabda Baráti Kör, amikor a kézilabdások bálján átadta az Életmű-díj kitüntetést.

A választás ezúttal Vidovenyecz Tiborra, a 70. életévét tavaly betöltött kézilabdás szakemberre esett.

Tibor 1949. november 27-én született Orosházán. Édesapja foglalkozása miatt több helyen is élt, de 1961-től az élete folyamatosan Orosházához kötődik. A mozgás világéletében meghatározó volt számára, amelyben édesapja sportos beállítottsága is közrejátszott, a sport szeretetét tőle örökölte. Általános iskolai éveiben Göndös Lászlóné, Ella néni és Károlyi Pali bácsi kezei alatt pallérozódott. Középiskolában, a Táncsics Gimnáziumban Gyetvai György és Szokodi Sándor voltak az edzői. Atlétikában és kézilabdában jeleskedett.

1965-ben lett igazolt játékosa az Orosházi Kinizsinek. 1979-ben kénytelen volt az aktív kézilabdát abbahagyni sérülése miatt, de szeretett sportjától nem szakadt el. A 90-es évek elején az OMTK felkérte technikai vezetőnek. Rövid időn belül többedmagával sikerült új alapokra helyezniük Orosházán a férfi kézilabdát. ’99-ben a csapat az OMTK-Every Day néven szerepelt tovább, amelynek átalakulásában nagy szerepe volt. Jöttek a sikerek: NB II bajnoki cím, NB I/B bajnoki cím, két szezon az élvonalban, Magyar Kupa 3. hely és IHF-kupa szereplés. Pénzügyi nehézségek miatt az NB I-et később már nem tudta vállalni a csapat és így az NB I/B-ben folytatta. A város segítségével, új alapokra helyezve jött létre az Orosházi FKSE.

Szinte nem kezdődhet nélküle orosházi kézilabda mérkőzés (Fotó: Tóth Emese)

2004 és 2008 között versenybíróként dolgozott a kézilabdában, 2009-től újból szerepet vállalt a férfi szakosztály vezetésben és 2016-ig itt dolgozott. Azóta a női és férfi vonalon az utánpótlás tornákon és mérkőzéseken segít munkájával. Mint elmondta meglepetésként érte a díj:

– Nem számítottam a kitüntetésre, de rendkívül nagy öröm és megtiszteltetés számomra, hogy elismerik azt a munkát, melyet az orosházi kézilabdában végeztem. Köszönöm a Kézilabda Baráti Kör tagjainak és mindenkinek, aki segítette pályámat – mondta az életműdíjas.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.