- hirdetés -

A Békés Megyei Önkormányzat szervezésében immár második alkalommal valósult meg az Évindító Önkormányzati Fórum. A január 23-i eseményen az elmúlt évben végzett munkákról és a 2020-as esztendőben várható fejlesztésekről, elvégzendő feladatokról beszéltek.

Településvezetők, önkormányzati képviselők és települési jegyzők kaptak bővebb információt az elmúlt és az előttük álló esztendő munkáiról, annak feltételeiről, fejlesztésekről és pályázatokról Békéscsabán a Békés Megyei Kormányhivatal tanácstermében.

Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat elnöke elmondta, az idei évre nézve Békés megye településeinek számára a legnagyobb kihívást a 2014-2020-as fejlesztési ciklus lezárása jelenti.
– Jelenleg 62 milliárd forint esetében már támogatói döntés született, számtalan pályázat már megvalósult. A gazdaság erősödésének hála, nagyon sok olyan fejlesztési lehetőség van, melyeket már a magyar kormányzat nemzeti forrásból tud biztosítani. Idén is folytatódik a Magyar Falu program, illetve elindul a Modern Kisvárosok program, amely az 5000 lélekszám feletti településeket fejlesztési lehetőségeit fogja segíteni. Úgy gondolom, Békés megyére ráfér a fejlesztés és szükséges a települések szolgáltatásainak színvonalának emelése, hogy ezek végül azt az üzenetet közvetítsék, érdemes itt maradni – nyilatkozta.

Beszédében elmondta, Békés megye a fejlődés útjára lépett. Hozzátette, a várható beruházások között az M44-es gyorsforgalmi út újabb szakasza készül majd el, de az M47-es autóút tervezése is jó úton halad.
– Ezáltal nem csak Budapest, hanem a Debreceni Nemzetközi Repülőtér is közelebb kerül a megye településeihez – mondta az elnök.

(Fotó: Tóth Dániel)

Dr. Takács Árpád kormánymegbízott beszédében kiemelte, jelentős változásokat hoz az idei év a közigazgatásban.
– A világ változik, és nekünk gyorsan kell reagálnunk ezekre a változásokra. Nagyon fontos, hogy a figyelmünket oda irányítsuk, ahol az embereknek a problémái jelentkeznek. Cél egy egységes, világos, koncentrált, fegyelmezett, professzionális közigazgatás létrehozása – mondta a kormánymegbízott.

A jelenlévők előadásokat hallhattak többek között az önkormányzatokat érintő aktualitásokról, a TOP pályázatok végrehajtásának tapasztalatairól, de a megyét érintő közúthálózat fejlesztéseiről is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.