- hirdetés -

Három bója díszíti napok óta a Bajcsy-Zsilinszky út és a Csokonai utca kereszteződését. És ez valószínű még hónapokig így is marad.

Több lakossági bejelentés érkezett az önkormányzat felé, miszerint a Csokonai utcából a Bajcsy út felé haladók számára a kereszteződésben gyakran nehezített, akadályozott a közlekedés, hiszen balra nem látnak ki a járművezetők. Így sok esetben az autósok csak a jó szerencsére bízták magukat, és úgy kihajtottak ki a Csokonai utcából. Ennek oka, hogy a sarkon működő bolt és rendelő előtt napi szintén történt parkolás, megszegve ezzel a KRESZ-t, hiszen mint azt a https://www.kresz.info/ oldalon is olvashatjuk, „útkereszteződésben és az úttestek széleinek metszéspontjától számított 5 méter távolságon belül” tilos a megállás.

Miért nem volt ez egyértelmű az ott dolgozók és a vásárlók számára?

– Azért különleges ez a helyzet, mert hiába a KRESZ szabály, minden vevő úgy gondolta, hogy ez egy kialakított parkolóhely, mivel a korábban nagyon rossz állapotú földes területet gyeptéglával lerakták és kaviccsal feltöltötték – mondta el Rideg Éva, út- és közlekedési ügyintéző. – De itt nincs engedélyezett parkoló, nincs ellátva P betűs táblával, hiszen nem használható parkolás céljára. Eddig nagyon sokan helytelenül vették igénybe, mert az ember kényelmes, és ott száll ki, ahol közelebb van a célpontja – folytatta.

Fotó: Rosta Tibor

Ez egy speciális helyzet, ami eddig megtévesztő lehetett a gépjárművezetők számára, ezentúl azonban nem jelent majd bonyodalmat a mellékutcából kihajtóknak sem.

– Kis Rozália rendőr főhadnaggyal kimértük a területet, megmutattuk az illetékesnek, hogy a táblától számított öt méter távolság meddig tart. Amint lehetséges, vagyis amint szárazabb idő lesz, várhatóan március-április környékén, ő ezt a területet forgalomtól elzárt területként le fogja festeni saját költségén, addig pedig bójákat helyez ki, hogy a megállást megakadályozza – tette hozzá az ügyintéző.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.