- hirdetés -

A hétvégi Lóverseny Gálán a Kincsem Parkban díjazták a lóverseny sport 2019-es versenyszezonjának legeredményesebbjeit: hajtókat, tenyésztőket, idomárokat, támogatókat.

A legjobb eredményt elért ügetőtenyésztők közt orosházi névvel is találkozhattunk. Ebben a kategóriában Balogh Attila tenyészegyesületi elnök elismerésben részesítette Kulik Ferencet, Zsálek Zsoltot, a mezőhegyesi ménest, dr. Török Lászlót, az AMMA lóverseny Kft.-t, Szokodi Kálmánt, Földi Ottót és az Aquadrom Kft-t. Az orosházi tenyésztőt az elmúlt évben csak a jóval nagyobb lehetőségekkel bíró Rádiházi ménes tudta megelőzni.

Kulik Ferenc (középen) illusztris társaságban vette át díját (Fotó: Kelemen Gergő)

Kulik Ferenc a legeredményesebb orosházi tenyésztő elmondta a díj átvételekor, hogy nagyon szépen köszöni mind a pálya, azaz a Kincsem Park, mind pedig a Tenyészegyesület erkölcsi és anyagi támogatását.

– A tenyésztők mindig a legnehezebb helyzetben vannak, hiszen egy-egy döntésükről a párosítási terv készítésekor, csak öt-hat évvel később derül ki, hogy helyes volt-e – hangsúlyozta.

Köszönő beszéde végén mindenkit megvívott az Orosházi Lovas Egyesület 2020-as rendezvényeire a bogárzói lóversenypályára.

Ugyancsak orosházi vonatkozású hír a gáláról, hogy Kolozsi László az idomárok és a hajtók versenyében is kiérdemelte a „Champion” címet. Mindkét kategóriában a képzeletbeli dobogón végzett.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.