- hirdetés -

Az elmúlt napokban többen arra panaszkodtak, hogy az orosházi ivóvíz sárgás színű és klór szagot áraszt, minősége kifogásolható. Az Alföldvíz Zrt. szóvivőjétől megtudtuk az ivóvíz fogyasztható, egészségre nem káros.

Az ivóvíz minőségére panaszkodnak orosháziak az Orosházi vagyok … elnevezésű Facebook csoportban. Többen elmondták, hogy a víz sárgás színű és klór szagot áraszt. A posztból kiderült, hogy a probléma napok óta áll fenn a város több utcájában, de Csorvásról és Pusztaföldvárról is jeleztek panaszt.

Egy érintett hírportálunknak azt nyilatkozta, nem a szag, hanem az íz és szín aggasztó.
– A színe sárgás, az íze borzalmas. Vegyszeres. Olyan, mint amikor egy pohár nincs jól elöblítve és mosogatószeres marad. Persze többször kiöblített pohárból ittam, úgyhogy ez kizárva – mondta.

Diós Zsolttól, az Alföldvíz Zrt. szóvivőjétől megtudtuk, lakossági bejelentés nem érkezett a víz minőségével kapcsolatban, a polgármesteri hivatal részéről azonban kaptak megkeresés. Kiemelte, az ivóvízszolgáltatásban változás nem történt.
– Sem kút indítása, sem leállítása, sem a klóradagoló meghibásodása nem volt az érintett időszakban. A tartós hideg következményeként csökkent a klórfogyás a szolgáltatott ivóvízben – nyilatkozta a szóvivő.

Hozzátette, a múlt hét folyamán a társaság üzemi mérései is igazolták a csökkenő klórfogyást.
– Észlelve a problémát szakembereink visszavettek a klórszintből, így január 17-én, pénteken a gépházból kimenő víz klórszintje már a megszokott értékeket mutatta – mondta.

Diós Zsolttól megtudtuk, néhány napig az ivóvíz klórtartalma kissé magasabb volt a megszokottnál, de a vonatkozó kormányrendelet által előírt határérték alatt volt jelentősen, vagyis az ivóvíz mindvégig fogyasztható volt.

Az Alföldvíz Zrt. azzal a kéréssel fordul a fogyasztókhoz, hogy amennyiben bármilyen problémát, rendellenességet érzékelnek, akkor azt jelezzék a 80/922-333-as, ingyenesen hívható műszaki hibabejelentő telefonszámon, annak érdekében, hogy a szakemberek azonnal meg tudják kezdeni a hiba elhárítását.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.