- hirdetés -

Izgatott diákok és szüleik várták a Táncsics Mihály Gimnázium aulájában, hogy kiderüljön, melyik teremben írják meg központi felvételijüket a 9. évfolyamra, valamint a nyolc évfolyamos gimnáziumi képzésre jelentkezők. Magyarból és matematikából adhattak számot tudásukról.

Idén január 18-án érkezett el a nagy nap a nyolcadik osztályos diákok számára, ekkor írták ugyanis központi felvételi vizsgájukat. A Táncsics Mihály Gimnázium aulája is megtelt izgatott felvételizőkkel, ahol a 9. osztályba és a kisgimnáziumi képzésre jelentkező diákok várták, hogy végre kézhez kapják a későbbi életüket meghatározó feladatsort.

Idén január 18-án írták meg vizsgájukat a nyolcadik osztályos diákok (Fotó: Pirer Kata)

Séllei Ferenc, a Vörösmarty Mihály Általános Iskola nyolcadikos tanulója bizakodva várta a kezdést.
– Úgy gondolom eleget készültem ahhoz, hogy jól sikerüljenek a mai vizsgák, nem izgulok annyira. Mivel én inkább humán beállítottságú vagyok, a magyarra többet készültem, de a matematikát sem hanyagoltam el. A tanulmányaimat a Táncsics Mihály Gimnáziumban szeretném folytatni angol szakon – mesélte még a kezdés előtt.

A két vizsga megírására külön-külön 45 perc állt a diákok rendelkezésére, köztük 15 perces szünetekkel. A magyar és matematika feladatsor kitöltése előtt mindannyian felírták nevüket és születési adataikat a feladatlapra, valamint egy jelenléti ívet is ki kellett tölteniük.

45-45 perc állt a diákok rendelkezésére (Fotó: Pirer Kata)

Idén, az elmúlt évek adataihoz hasonlóan közel 300 diák jelentkezett a központi felvételire.

– Négy gimnáziumi és egy kisgimnáziumi osztályt hirdetünk meg a jövő évi, 2020-2021-es tanévre. Pótló írásbelire január 23-án, 14 órától lesz lehetőségük azoknak a tanulóknak, akik a január 18-i vizsgától indokolt ok miatt maradtak távol – ismertette a további tudnivalókat Misinszkiné Szőke Nóra, a Táncsics Mihály Gimnázium igazgatóhelyettese.

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is közel 300 diák jelentkezett a felvételire (Fotó: Pirer Kata)

Hozzátette, a vizsga megoldásait és az eredményeket január 27-én tudják megnézni. Az Oktatási Hivatal tájékoztatója szerint a diákok ezt követően február 19-ig adhatják le jelentkezési sorrendjüket. A sorrend megváltoztatására és új tanulmányi terület felvételére (csak olyan középfokú iskolában, amely az eredeti tanulói adatlapon már szerepelt) egyszer, március 19. és 20. között lesz lehetőségük.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.