- hirdetés -

Az észak-írországi Derryből érkező North West Academy képviselői tartottak prezentációt és workshopot január 17-én a GYSZC Kossuth Lajos Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban az orosházi középiskolák pedagógusainak, egy külföldi nyelvtanulási program keretében.

A Kossuth iskola és a North West Academy között már korábban is volt partneri viszony, közösen vettek részt a Leonardo da Vinci Programban. Január 17-én a külföldi nyelvtanulási program alkalmából kötött együttműködésük miatt fogadták Észak-Írországból érkező vendégeiket.

– A program a 9. és 11. évfolyamos diákokat érinti a szakgimnáziumokban és gimnáziumokban, ezért szerettük volna, ha a környék iskolái és a különböző partnereink értesülnek a látogatásról és meghallgatják azokat a lehetőségeket, melyet az akadémia biztosít – ismertette a részleteket Kissné Lenkei Diána, a Kossuth iskola idegen nyelvi munkaközösség vezetője.

A külföldi nyelvtanulási program keretében jöttek a vendégek (Fotó: Rosta Tibor)

A Derry városában, nagyjából 20 éve működő North West Academy a nyelvoktatás mellett különböző európai pályázatokkal dolgozik. Prezentációjukban elmondták, hogy a diákoknak gyakorlati helyeket is segítenek keresni. Ennek köszönhetően amellett, hogy külföldön tanulnak, gyakorlati képesítéseket is szerezhetnek. A külföldi nyelvprogram során a Trinity nyelvvizsga különböző szintjeit teljesíthetik.

A Kossuth iskola mellett a város többi középiskolájából, a Táncsics Mihály Gimnáziumból és a Székács József Evangélikus Iskolából is eljöttek az angol nyelvet oktató pedagógusok.
– Fontosnak tartottuk, hogy ők is értesüljenek az eseményről, ha esetleg még nem sikerült partnert találniuk a külföldi nyelvtanulási programhoz, akkor segítsük őket a választásban. A személyes találkozó által pedig az inkluzív tanítás terén is kaptunk egy kis segítséget – tette hozzá Kissné Lenkei Diána.

A Nort West Academy előnyeit és lehetőségeit mutatták be (Fotó: Rosta Tibor)

Az előadás során a North West Academy képviselői prezentáció és videók formájában mutatták be a nyelviskolát, a tanulás mellett az intézmény előnyeit, kulturális és szabadidő eltöltésére alkalmas programjait. A rendezvény végül egy játékos workshoppal zárult.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.