- hirdetés -

Az Orosházi Íjász Egyesület 25 fős tagsággal rendelkezik, akik közül sokan eredményesen versenyeznek régiós, hazai és nemzetközi versenyeken. A múlt évben ezt sok esetben bizonyították.

Mint azt az egyesület elnöke, Benkő Mihály elmondta, tavaly két nagyobb versenynek voltak házigazdái. Az egyik teremverseny volt Tótkomlóson, a másik egy nemzetközi verseny Orosházán az Alföld Gyöngye Hotel és Konferencia központ mögött, a valamikori laktanya gyakorlóterületén. Mindkét eseményt egyaránt 100 fő feletti versenyzői létszámmal bonyolították. A versenyek vadászias stílusban, 3 dimenziós állat alakú célokkal berendezett pályán történtek. Ezt a két rendezvényt az idei évben is meg szeretnék valósítani.

A vaddisznó alak egy jobban sikerült sorozat után (Fotó: OÍE)

A versengésen kívül fontos feladatuknak tekintik sportáguk ismertségének javítását.

– Az íjászat népszerűsítésre a városi és egyéb civilszervezetek által szervezett rendezvényeken volt lehetőségünk. A rendezvényeken minden érdeklődőt segítünk abban, hogy megélhesse az íjjal való lövés élményét. A legszebb pillanatok azok, amikor 5-6 éves gyerekeknek segíthetünk, hogy a kiszemelt lufit eltalálják- emelte ki Benkő Mihály.

Új bázison az íjászok

Az egyesület bázisát átköltöztették Gellértegyházára, ahol heti két-három alkalommal tudnak gyakorlási lehetőséget biztosítani a tagjaik részére. Azok számára, akik szeretnék megtanulni az íjászat alapjait, heti egy alkalommal, csütörtökönként nyújtanak gyakorlási lehetőséget, szakképzett edző jelenlétével és irányításával. Az első oktatási napot április hónap második felében tervezik.

Az egyesület versenyzői persze nem csak a gellértegyházi bázison, de otthon és minden lehető és lehetetlen helyen gyakorolnak. Ennek meg is van a hatása, amit kadettől a szenior korosztályig, a különböző versenyeken elért eredmények szépen mutatnak. Íme egy kis felsorolás – a teljesség igénye nélkül – a tavalyi eredményekről:

Bakos Máté (kadett) vadászreflex Országos Bajnokság: V. helyezés

Csáki Róbert (felnőtt) csigás IFAA Online Románia OB I. helyezés, Régiós 3D Bajnokság 2 db aranyérem és 2 bronz

Faragó János (senior) csigás IFAA Online Románia OB III. helyezés, IFAA Teremíjász OB III. helyezés

Bagdi Lajosné (senior) tradícionális íj IFAA Online Románia OB I. helyezés

Mellis Mihály (senior) Barebow Országos Teremíjász bajnokság Békéscsaba I. helyezés, TM Archeri/Temesvár három versenysorozat I. hely

Csapat szinten 2019. évben: 52 aranyérem, 16 ezüstérem és 18 bronzérem került az orosházi versenyzők nyakába.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.