- hirdetés -

Bravúros döntetlent ért el a magyar férfi kézilabda-válogatott az olimpiai-, és világbajnoki címvédő Dánia ellen az Európa-bajnokságon. Az orosházi Balogh Zsolt a január 13-ai mérkőzésen is a mezőny legeredményesebbje volt.

Nem a magyar csapat volt az életéért küzdő, szinte hazai pályán játszó dánok ellen. A válogatott végig fegyelmezetten kézilabdázva őrizte az előnyét az egész mérkőzésen.

Az első félidőben már négy góllal is vezettek Baloghék, de jellemzően egy két találat volt a két együttes között. Az északiak először az 57. percben birtokoltak előnyt, végül bravúros, 24-24-es döntetlennel zárult az összecsapás.

Balogh – akárcsak két nappal ezelőtt az oroszok ellen – most is a magyar csapat és a mezőny legeredményesebb játékosa volt a maga hét góljával.

Hosszabb összefoglaló az olimpiai- és világbajnok dánok elleni döntetlenről! 🇩🇰🇭🇺EHF EURO#dreamwinremember

Közzétette: Magyar kézilabda-válogatott – 2020. január 13., hétfő

A balkezes játékos a lefújás után a Sport TV riporterének elmondta, hogy bár még az év eleje van, de talán az év meccsét játszották.

– Meccs előtt biztos, hogy mindenki aláírta volna ezt az egy pontot, de a mérkőzés képe alapján nem vagyunk elégedettek. Ahogy ez a csapat ma összeállt a világbajnok ellen, az valami fantasztikus. Nagyon boldogok vagyunk, mert ezzel a mérkőzéssel talán túlszárnyaltuk az oroszok elleni teljesítményünket. Nem volt rajtunk semmilyen nyomás, meg tudtuk őket lepni a nyitott védekezéssel, mert láttuk, hogy az Izland elleni mérkőzésen is szenvedtek vele. Nem ijedtek meg a fiatal játékosaink sem, mindenki hozzátett a mai eredményhez. Nagyon büszke vagyok a csapatra – fogalmazott a kézilabdázó.

Ezzel tovább él a remény, január 15-én az eddig hibátlan Izland ellen egy döntetlen is elég a biztos továbbjutáshoz.

Kiemelt kép: Anze Malovrh / kolektiff

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.