- hirdetés -

A tervek szerint halad a gyopárosi többfunkciós rendezvénytér kialakítása.

Tavaly márciusban kezdte el a Gyopárosi úton található rendezvénytér kialakítását a Szonita Hungary Kft. A több mint négyszázmillió forint vissza nem térítendő uniós forrásból megvalósuló barnamezős projektben helyet kap többek között egy szabadtéri színpad, büfé, valamint vizesblokk és elárusító pavilonok is.

A büfé épülete elkészült a jobb időre várnak a külső munkálatok elvégzéséhez (Fotó: Rosta Tibor)

A kivitelező cég ügyvezetője Szőke Sándor elmondta, hogy az épületek tetőszerkezete is elkészült, jelenleg belső munkálatokat végeznek. A vizesblokknál hidegburkolnak, míg a színpadhoz tartozó helyiségekben az épületgépészeti feladatok mellett gipszkartonozás, aljzatbetonozás zajlik. Ezen felül már végeztek az Alföld Gyöngye Hoteltől elválasztó borostyánnal borított kerítéssel is.

-Várjuk a tavaszt, hogy folytathassuk a külső munkákat. Hátra van még a nemesvakolás, a bádogozás, a járdák, illetve a bejárattól egy közlekedő kialakítása zöld parkolóval. Jól haladunk, mindent elkövetünk annak érdekében, hogy nyár elejére elkészüljünk – foglalta össze a teendőket Szőke Sándor.

A rendezvénytér kialakítása előreláthatólag tizennégy hónapot vesz igénybe. A terv az, hogy az idei fesztiválszezon már az új helyen kezdődhessen.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.