- hirdetés -

Rendben megkezdődött a január 12-ei, időközi önkormányzati képviselő választás Orosháza első számú egyéni választókerületében. A szavazók három jelölt közül dönthetik el, ki kerüljön a városi testületbe.

Az urnák ellenőrzésével, majd lepecsételésükkel és lezárásukkal kezdetét vette a mai időközi választás. Ahogyan megírtuk korábban, az első számú választókerületben októberben szavazategyenlőség alakult ki, ezért új választásra kerül sor. A három jelölt:

– Tóth Zoltánné FIDESZ-KDNP
– Raffai János ellenzéki összefogás
– Ujj György Imre Magyar Munkáspárt

A mintegy 2300 választópolgár este hét óráig adhatja le voksát a kijelölt szavazókörökben.

A nap folyamán még jelentkezünk hírekkel, amennyiben rendkívüli esemény történik valahol, arról is tudósítunk.

Probléma nélkül folyik a szavazás

Amint dr. Mészáros Erzsébet, a helyi választási iroda vezetőjének általános helyettese elmondta, a reggeli órákban semmilyen probléma nem merült fel, a szavazókörök időben kinyitottak, megindult a voksolás, amely azóta is rendben zajlik.
– Négy szavazókörben várják a választópolgárokat. Ezek az 1-es, az 5-ös, a 7-es és a 8-as, azaz a Vörösmarty iskola, a volt Idősek Gondozóháza, a Bajcsy utcai óvoda és az evangélikus iskola, amelyek este 7 óráig tartanak nyitva. Érvényesen szavazni a jelölt neve mellett elhelyezett körben két egymást keresztező vonallal lehet – tájékoztatott.

(Fotó: Rosta Tibor)

A szavazókörök zárását követően a szavazatszámláló bizottságok összesítik a szavazatokat, az eredmények a helyi választási irodába várhatóan 8 óra körül érkeznek be, ekkor kezdi meg a bizottság az ülését. Eredményre fél 9 tájban számíthatunk.

Tóth Zoltánné már szavazott

A FIDESZ-KDNP jelöltje a Kettőssánc téri szociális klubban voksolt. Elmondta, hogy nehéz hetek vannak mögötte, hiszen míg a többieknek véget ért a választási küzdelem október 13-án, addig neki továbbra is erről szóltak hétköznapok.

Alig több, mint tíz százalék

Délelőtt 11 óráig a választásra jogosultak 11 százaléka, 260 fő járult az urnákhoz, egyelőre mérsékelt az érdeklődés az időközi választás iránt. Ifj. Raffai János a Bajcsy utcai óvodában adta le szavazatát, majd elmondta, bízik benne, hogy estig minél többen élnek állampolgári jogukkal. Beszélt arról is, mi motiválta, hogy elinduljon települési képviselőnek.

Csendes a voksolás

Továbbra is úgy tűnik, hogy meg sem közelíti a választási kedv az októberit. Délután 5 óráig dr. Horváthné dr. Barta Editnek, a helyi választási iroda vezetőjének a tájékoztatása szerint a szavazók 27,29 százaléka adta le voksát. Három hónapja este 7 órára ez az arány több, mint 47 százalék volt. A szavazóhelyiségekben sem rendkívüli esemény, sem incidens nem történt, nyugodtan telt a nap.

Meggyőző többséggel nyert ifj. Raffai János

A névjegyzékben szereplő 2264 főből 661-en nyilvánítottak véleményt. Az érvényes szavazatok száma 660, amelyből 301-et Tóth Zoltánné, 8-at Ujj György, 351-et ifj. Raffai János kapott, így az elkövetkező öt évben ő képviselheti az 1-es számú egyéni választókerületet Orosháza képviselő-testületében.
– Gratulálok Tóth Zoltánnénak, mert szerintem korrekt kampányt folytatott. Mindketten elmondhattunk, mit szeretnénk, eljutottunk a választókhoz, azt gondolom, visszatetsző dolgokba egyikőnk sem ment bele. Köszönöm a bizalmat egy 1-es számú választókerületnek, továbbra is marad az a szlogenem, hogy számíthatnak rám. Mivel velem együtt öt tagú lett a frakció, ezért a bizottsági helyek tekintetében megváltoztak az arányok – értékelt röviden ifj. Raffai János, akivel hamarosan bővebb interjút is olvashatnak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.