- hirdetés -

Elkezdték a felkészülést a február 9-i szezonrajtra az orosházi női kézilabdázók. Vágó Attila vezetőedző bízik benne, hogy tavasszal kevesebb gondjuk lesz a sérülések miatt.

Ötödik helyen zárta az NB I/B keleti csoportjának őszi fordulóit az OXXO Energy Orosházi NKC. Nagy győzelmekből és fájó vereségekből egyaránt jutott, összesen 12 pontot gyűjtöttek a női kézilabdázók így továbbra is elérhető távolságban van a dobogós helyezés. A bajnokság mellett a Liga Kupa-csoportját is vezetik az orosháziak, ami az együttest sújtó sérüléshullámot tekintve komoly fegyvertény. Vágó Attila szerint kihívást jelentő hónapokat tudhat a háta mögött, hiszen kétszer kellett csapatot építenie.

Január 6-án kezdte a felkészülést az ONKC (Fotó: Rosta Tibor)

A nyári felkészülés alatt új játékosainkat sikerült beilleszteni abba a rendszerbe, amit a bajnokság előtt elképzelt a vezetőedző, de az első pár forduló után teljesen újra kellett gondolni a taktikát. Rögtön az első meccsen elveszítették a kapuban Wéninger Alexát, majd szeptember végén a gólerős Vörös Bettinát. Ezzel még nem volt vége, hiszen folyamatosan csökkent a bevethető játékosok száma. Berta Nikolett, Nemes Nóra és Tóth Sára is kisebb sérüléssel vonult a téli pihenőre.

– Akaraterővel és küzdőszellemmel lehet pótolni a hiányzókat – ezt kértem én is a lányoktól egész ősszel, amely részben sikerült. A helyzetből adódóan mindenkire nagyobb teher és játékperc jutott, emiatt az ősz végére teljesen elfogyott az erejük játékosaimnak, rájuk fért már a pihenő. Összességében dicséret illeti őket teljesítményükért – tette hozzá Vágó Attila.

Vágó Attila szerint kihívást jelentő volt az ősz (Fotó: Rosta Tibor)

Az utolsó hónapokra egyedül maradt, a balszélen Antal Jenifer is, miután társa, Berta Nikolett is kidőlt a sorból. A csapatkapitányi terhek mellett csere nélkül játszotta végig az utolsó mérkőzéseket.

– Ez a helyzet nem könnyítette meg a dolgomat sem az edzéseken, sem a meccseken. Sok biztatást kaptam poszttársamtól a pálya széléről, de így is nagy kihívás volt hatvan percet a pályán tölteni az ősz végén – fogalmazott Antal Jenifer.

A sérülések miatt újra kellett gondolni a csapat játékát is. A vezetőedző szerint az átállás a nyitott védekezésre nem volt egyszerű, de végül megérte. A 11 mérkőzésen kapott 303 gól azt jelenti, hogy a Pénzügyőr (259) és az Eger (262) után a harmadik legjobb védekezését mutatták be az orosháziak.Vágó Attila elmondta, újra kellett hangolni az elképzeléseket a támadásban is, főleg tempóban.

Minden adott egy jó tavaszi szerepléshez (Fotó: Rosta Tibor)

– Rendkívül erős és szoros a bajnokság, nagyon sűrű a középmezőny. Egy két, három meccses győzelmi szériával több helyet is javíthatnak a csapatok. Minden adott egy jó tavaszi szerepléshez, hiszen kedvezőbb a sorsolásunk. Az előttünk álló Egert, Pénzügyőrt és a Kispestet is fogadjuk az első öt fordulóban. Nekünk mindenki ellen a győzelemre kell törekedni, örülnék ha az ősszel megszerzett 12 pontot sikerülne felülmúlni – vázolta elképzeléseit Vágó Attila.

A február 9-én a listavezető Eger ellen nyitja a bajnokságot az ONKC.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.