- hirdetés -

Évek óta megosztó a szilveszteri tűzijátékozás témaköre. Orosházán idén elmaradt a városi tűzijáték, azonban több magánszemély fényjátékkal üdvözölte az új évtizedet. A hanghatások következtében több kutya hagyta el otthonát, van, akit még mindig hazavárnak.

Az új évi petárda és tűzijáték után sok kutya elkóborol. Orosházán a Viharsarki Állatőrség Alapítvány önkéntesei és a Szikhát kutyamenhely munkatársai ebben az időszakban kiemelt figyelmet fordítanak az elkóborolt négylábúakra.

Kovács Krisztinától a Viharsarki Állatőrség Alapítvány önkéntesétől megtudtuk, Orosházán huszonegy kutyát juttattak haza szilveszterkor.
– Arányaiban elmondható, hogy a kóborlások száma még mindig magas, azonban 17 kutya volt chipes, amely viszont jónak mondható. A chipek leolvasásában dr. Roszkos Zsanett és asszisztense nyújtott segítséget. Emellett az állatőrségnél is rendelkezésünkre állt chipolvasó – ismertette az önkéntes.

Mint mondta, információik szerint még két kutyát várnak haza a mai napig, fotóikat megtalálhatjuk közösségi oldalon.
– Emellett egy kutya van ideiglenes befogadónál, akiben nem volt chip és a gazdáját sem sikerült még megtalálni – mondta, hozzátéve, a Viharsarki Állatőrség Alapítvány szilveszter után is igyekszik segíteni az elveszett állatoknak hazatalálni.

Pusztai Ilona, a Szikhát kutyamenhely vezetője elmondta, látókörükbe három kutya került a szilveszteri tűzijátékozás után.
– Az egyik kutyát csak ma reggelre sikerült befognunk a határban, ijedtében addig menekült – ismertette a menhely vezetője.

Zárásként úgy fogalmazott, szerencsére jól végződött a történet és mindhárom kutya hazajutott.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.