- hirdetés -

Nagy népszerűségnek örvendenek a karácsonyi menütálon a rengeteg hagyományos étel mellett a különféle sütemények, például a bejgli és a mézeskalács. Utóbbi esetében számos lehetőségünk marad, ha esetleg még az ünnepeket követő napokra is marad belőle, de nincs szívünk kidobni. Íme, néhány lehetséges megoldás!

Mézeskalácsos csokoládé

Hozzávalók:

  • 340 g fehércsokoládé-csipsz
  • mézeskalács
  • cukorkák ízlés szerint

Elkészítése:
Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, majd olvasszuk meg a csokoládét a mikróban.
Legalább 20 másodpercenként vegyük ki, keverjük át, és tegyük vissza, míg az egész megolvad.
Öntsük a csokoládét a sütőpapírra, egy spatula segítségével egyenletesen oszlassuk el.
Azonnal szórjuk bele a tetszőleges cukorkákat, majd az apróra tört mézeskalácsokat is.
Tegyük a hűtőbe néhány órára, amíg megköt!

Mézeskalácsgolyók

Hozzávalók:

  • 200 g mézeskalács
  • 113 g krémsajt
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 65 g kakaópor
  • 65 g porcukor

Elkészítése:
Tegyük a mézeskalácsokat egy aprítógépbe, és dolgozzuk porrá.
Öntsük egy tálba, majd adjuk hozzá a szobahőmérsékletű krémsajtot. Keverjük át egy habverővel vagy egy villával.
Amint összeállt, gyúrjuk néhány percig.
Szaggassunk a tésztából darabokat és készítsünk belőle golyókat.
Öntsük a kakaóport és a porcukrot egy-egy tálba.
Az elkészült golyók egyik felét forgassuk meg a kakaóporban, a másikat pedig a porcukorban.
Tegyük a fagyasztóba 5 percre és már fogyaszthatjuk is.

Mézeskalácsos kenyérpuding:

Hozzávalók:

  • 453 g mézeskalács
  • ¾ csésze aszalt áfonya
  • 4 nagy tojás
  • 355 ml magas zsírtartalmú tej
  • 115 g tejszín
  • 100 g cukor
  • 50 g barna cukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • ½ teáskanál őrölt gyömbér
  • 1 csipet só
  • 1 teáskanál vaníliakivonat

Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 176 fokra, és vajazzunk ki egy kisebb sütőedényt.
Tegyük a mézeskalácsokat az edény aljára akár több rétegben is.
Szórjuk rá a szárított áfonyát.
Egy nagy tálban keverjük össze a tojást, a tejet, a tejszínt, a cukrokat, a fahéjat, a gyömbért, a sót és a vaníliát, majd öntsük az egészet a mézeskalácsra.
Tegyük félre 10 percre, és miután letelt az idő, süssük 30-35 perc alatt készre.

Forrás: Táfelspicc
Kiemelt kép forrása: Topreceptek

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.