- hirdetés -

Síkosságmentesítést végeztek január 3-án a városban az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. járművei. A hóügyelet 0-24 óra közti időszakban november végétől egészen március közepéig tart.

– Ügyeletes kollégánk január 3-án reggel, 5:15-től észlelte a lefagyást, majd ezt követően berendelte a védekezésben résztvevő beosztott dolgozókat. A gépjárművek 5:55-től vonultak ki, hogy elvégezzék a megfelelő síkosságmentesítési munkálatok az utakon és járdákon – tájékoztatott az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt.

A járművek munkájával párhuzamosan 12 fő kézi munkaerővel kezdték meg a főtérnek és környékének, valamint a város frekventált részein található gyalogátkelőhelyek kézi síkosságmentesítését. A főtéren már hetek óta csúszásveszélyre figyelmeztető jelzőtáblák kerültek. A munkálatok a kora délutáni időszakban fejeződtek be a városban.

A közutak síkosságmentesítésében résztvevő járművek rendszáma, típusa és egyszeri szállítókapacitása:
KFC-386 tehergépjármű sószóró és toló lap felépítménnyel, szállítókapacitása: 8 m3
GKT-521 tehergépjármű sószóró felépítménnyel és toló lappal felszerelve, szállítókapacitása: 6 m3

Járdák, kerékpárutak síkosságmentesítését végző munkagépek:
HOLDER 1,5 m3
RASANT III 2,5 m3
RASANT IV 1,5 m3

Ezzel párhuzamosan egy homlokrakodó gép, valamint a JEU-379 rendszámú teherautó is munkába állt a sószóró gépjárművek kiszolgálása érdekében egy fő külön rakodóval.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.