- hirdetés -

A Nemzeti Sport az orosházi születésű Balogh Zsoltot választotta meg 2019 legjobb magyar férfi kézilabdázójának. A MOL-Pick Szeged egykori, a Tatabánya jelenlegi játékosa a válogatottban is ontotta a gólokat.

Balogh Zsolt minden idők legeredményesebb szegedi Bajnokok Ligája-gólszerzőjének számít, ő volt a klub első olyan játékosa, aki átlépte a bűvös 300-as határt. Hét éven át erősítette a Tisza-parti gárdát, 2012 és 2019 között magyar bajnok és kupagyőztes lett, valamint a klub egyik legnagyobb nemzetközi sikerének, a 2014-es EHF-Kupa győzelemnek is tevékeny részese volt.

A szegedi közönség egyik legnagyobb kedvencének számított, tavaly nyáron azonban eljött a váltás ideje. Tatabányára szerződött, előtte azonban mindent megtett, hogy Szegedről trófeával köszönjön el. Ez sikerült is, a Magyar Kupa megnyeréséhez több góllal járult hozzá, emlékezetes pillanat volt, hogy még a nagy rivális Veszprém szurkolói is mindannyian megtapsolták.

Szegeden hét felejthetetlen szezont töltött (Fotó: Sólya Eliza/hetmeteres.com)

Tatabányán ugyan nehezen indult a mostani idény, de kezdenek visszatérni a bajnokság élmezőnyébe és az EHF-Kupában is odaértek a csoportkörbe. Ehhez, akárcsak a magyar válogatott 2019-es szerepléséhez Balogh Zsolt fontos gólokkal járult hozzá. Jelenleg 50 találatnál jár a 2019/2020-as bajnoki szezonban, amivel második csapata házi góllövőlistáján.

Teljesítményének elismeréseképpen a Nemzeti Sport 2019-ben őt választotta meg az év legjobb férfi kézilabdázójának. Az év légiósa és edzője az egyaránt a Telekom Veszprémhez tartozó Petar Nenadic és David Davis lettek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.