- hirdetés -

A torna emléket állít a fiatalon elhunyt kiváló labdarúgónak, edzőnek, sportvezetőnek.

December 22-én, harmincadik alkalommal rendezte meg a Berta József Labdarúgó Alapítvány a Berta József Labdarúgó Emléktornát. Szűcs Ferenc, az alapítvány kuratóriumának titkára elmondta, a tornán az OMTK csapata mellett Orosháza orvosválogatottja és a Szarvas öregfiúk csapata vett részt.

Berta József játékosként az NB II-ben, majd később edzőként, sportvezetőként Orosháza város sportéletében – közelebbről az Orosházi Kinizsi, az OMTK, valamint az Orosházi Határőr Igazgatóság labdarúgásában és az utánpótlás-nevelés terén – hagyott maradandót maga után – írja az e napra készült programfüzet.

– Már gyermekkorunkban a Zsinór utcában és a Szalmapiac téren is öldöklő mérkőzéseket vívtunk, majd felnőtt korban is együtt játszottunk. Halk szavú, csöndes fiatalembernek ismertem meg, a pályán rendkívül sportszerű volt. Már 17 évesen az OMTK felnőtt csapatában játszott, többnyire a középpályán és a csatársorban. Élt-halt a fociért, betéve tudta a sportújságban szereplő összes csapat összeállítását. Később Budapestre került, játszott az NB II-es Pénzügyőrben és a Bp. Haladásban. Visszatérve később Orosházán vállalt sportvezetői és edzői munkát. Sajnálatos módon, nagyon fiatalon, 49 éves korában hunyt el. Az 1990-es évben Cziráki Józseffel és Kollár Györggyel (Sajnos már ők sincsenek köztünk – a szerk.) elhatároztuk, hogy valamilyen módon emléket állítunk játékostársunk tiszteletére. Ma harmincadik alkalommal gyűltünk össze – emlékezett vissza egykori csapattársára Szűcs Ferenc kuratóriumi titkár.

Eredmények:

OMTK – Orosházi Orvosok   4 – 0
Szarvas – Orosházi Orvosok   5 – 1
Szarvas – OMTK   3 – 4

A szervezők nem hirdettek végeredményt, de a pontokat tekintve az OMTK végzett az első helyen a Szarvas és az Orosházi Orvosok előtt.

Több kiegészítő programmal is szolgált a nap. Női mérkőzésre is sor került a Szentetornyai Amazonok és a Csorvás között, amelyet 5-3-ra a szentetornyai lányok nyertek. A legkisebbek is pályára léptek, az OMTK-ULE óvodás csapatai játszottak bemutató mérkőzést az Eötvös-csarnokban. A találkozó végén a gyerekek Tóth Márton, a Magyar Labdarúgó Szövetség megyei instruktora jóvoltából futball-labdákat vehettek át.

A torna színvonalát növelte, hogy az OMTK színeiben pályára lépett Pisont István, az egykori 31-szeres válogatott labdarúgó.

A mérkőzéseket Nagy Ferenc és Nagy I. János vezette.

E napon adta át a Berta József Labdarúgó Alapítvány Kuratóriuma Orosháza Labdarúgásáért emlékplakettet két volt futballistának, Nagy Attilának és Szollár Krisztiánnak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.